Boğaziçi Üniversitesi’nde kimyacı dekan, kendisini Psikoloji Bölüm Başkanlığı’na atadı

Boğaziçi Üniversitesi’nde kimyacı dekan, kendisini Psikoloji Bölüm Başkanlığı’na atadı
Türk Psikologlar Derneği, “Ruh sağlığı da dahil olmak üzere çok farklı alanda çalışan mezunlar yetiştiren psikoloji bölümlerinin yönetiminin, psikoloji alanında herhangi bir eğitim ve donanımı olmayan kişilere bırakılması...

Türk Psikologlar Derneği, “Ruh sağlığı da dahil olmak üzere çok farklı alanda çalışan mezunlar yetiştiren psikoloji bölümlerinin yönetiminin, psikoloji alanında herhangi bir eğitim ve donanımı olmayan kişilere bırakılması kabul edilemez” açıklaması yaptı.

Kayyım rektör tarafından yönetilen Boğaziçi Üniversitesi’nde Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı’nın, kendisini Psikoloji Bölüm Başkanlığı’na atamasına tepki geldi. Türk Psikologlar Derneği, başkanlığa “evrensel liyakat prensipleri çerçevesinde ve Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği uyarınca” atama yapılmasını istedi.

Türk Psikologlar Derneği, yaptığı yazılı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı ve İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Boz’un, Psikoloji Bölümünde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Ali izzet Tekcan’ın herhangi bir gerekçe göstermeden Bölüm Başkanlığı görevinden alındığını hatırlattı.

Dekan Prof. Dr. İsmail Boz’un kendisini Psikoloji Bölüm Başkanı olarak atadığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Yükseköğretim Kalite Kurulu‘nun psikoloji bölümlerine akreditasyon vermek üzere yetkilendirmiş olduğu Türk Psikologlar Derneği olarak 50 yıllık bir geçmişe sahip Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümündeki bu durumun lisans ve lisansüstü eğitim kalitesi ve liyakat prensipleri açısından kabul edilebilir olmadığını vurgulamak isteriz.

“Ruh sağlığı da dahil olmak üzere çok farklı alanda çalışan mezunlar yetiştiren psikoloji bölümlerinin yönetiminin, psikoloji alanında herhangi bir eğitim ve donanımı olmayan kişilere bırakılması kabul edilemez.

“Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanlığı görevinin evrensel liyakat prensipleri çerçevesinde ve Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği uyarınca bu görevi hakkıyla yerine getirme yetkinliği olan bir psikoloji bölümü öğretim üyesine tevdi edilmesini talep ediyoruz.”