Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör ve yönetim incelemeye alındı

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör ve yönetim incelemeye alındı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci ve üniversite yönetimiyle ilgili bir inceleme başlattı.Sözcü gazetesinden Fırat Fıstık'ın haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, fakültelerin...
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci ve üniversite yönetimiyle ilgili bir inceleme başlattı.

Sözcü gazetesinden Fırat Fıstık'ın haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, fakültelerin yeniden yapılandırılması kararını aldı. Ancak bu karara öğrenciler ve akademisyenler tepki gösterdi. Fakültelerin ayrılmasına karşı hem basın açıklamaları yapıldı hem de forumlar düzenlendi.

Bu protesto ve açıklamalara katılan 10 öğrencinin okula girişi engellendi ve üniversitelilerin kartları iptal edildi. Okul yönetimi ise bu engellemeye dair bir açıklama yapmadı.

Bu gelişmenin ardından öğrenciler avukatlar aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. İstanbul Adalet Sarayı'nda toplanan öğrenciler, yapmış oldukları açıklamada, "Sıra arkadaşlarımızdan aldığımız güçle, demokratik üniversite talebimizi baskılamaya çalışan bu politikalara karşı nasıl direnç göstereceğimizi çok iyi biliyoruz. Keyfi şekilde arkadaşlarımızın kampüse alınmamasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandılar.

Söz konusu durumun ardından YÖK, öğrencilerin itirazı üzerine savcılıktaki dosya üzerinden Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci ve yönetim hakkında inceleme başlatma kararı aldı.

Üç yıldır devam eden protestolar sonucunda, rektörlüğün aldığı tedbirler ilk kez öğrencilerin itirazı üzerine YÖK tarafından detaylı bir şekilde incelenecek.