Boğaziçi’ne gönderme

Boğaziçi’ne gönderme
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Belki de şimdi Türkiye’nin yeni bir anayasayı tartışma vakti gelmiştir” açıklamasını değerlendirdi. Bahçeli, “Türkiye’nin yeni bir anayasaya...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Belki de şimdi Türkiye’nin yeni bir anayasayı tartışma vakti gelmiştir” açıklamasını değerlendirdi. Bahçeli, “Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu açıktır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin amacı, görüşü ve düşüncesi de bu yöndedir” dedi.
Boğaziçi Üniversitesi›nde yaşanan gözaltılardan sonra sosyal medyada yayılan ‘Aşağıya bakmayacağız” sloganına destek veren siyasi partiler için de Bahçeli, “Türk milletinin yükseklere odaklanmış bakışlarını özümsemelerinin kendileri için hayırlı olacaktır” dedi.
Bahçeli, dün yaptığı yazılı açıklamada, toplumun her kesimini kucaklayan, meşru her düşünceyi sahiplenen, kurucu değerlere yaslanan, kuruluş felsefesini benimseyen ve yeni yönetim sisteminin temel yapı taşlarını, vazgeçilmez ilke ve esaslarını daha da geliştirmeyi önceliğine alan bir anayasanın ertelenemez ihtiyaç olduğunu belirtti.
Bahçeli, “Türkiye’nin, Cumhuriyet tarihindeki en önemli reformu yeni yönetim sistemi ise diğerinin yeni anayasa olması tarihe ve millete boyun borcumuz olarak değerlendirilmelidir” dedi.