Devrim Akyıl, Ebru Baki ile tartışması üzerine: Bundan sonra...

Devrim Akyıl, Ebru Baki ile tartışması üzerine: Bundan sonra...
24 Nisan 2024 Çarşamba günü Sözcü TV ekranlarında Ekonomist Devrim Akyıl ile sunucu Ebru Baki arasında yaşanan tartışmadan sonra Akyıl bugün açıklama yaptı. Akyıl bundan sonra programa katılmama kararı aldığını söyledi.

Sözcü TV ekranlarında 24 Nisan 2024 Çarşamba günü Ekonomist Devrim Akyıl ile sunucu Ebru Baki arasında canlı yayında tansiyon yükselmişti. Sunucu Ebru Baki ve Ekonomist Devrim Akyıl arasında dolar kuru ile başlayan tartışmada tansiyon arttı.

Ebru Baki, petrol fiyatlarının 88 dolar seviyelerinde olmasına rağmen motorine indirim yapılacağını söylerken, ‘Senin dolar da 32,55’te. 32,60’tan geri geldi' deyince, Devrim Akyıl beklenmedik bir çıkış yaptı.

Sen şimdi 5-10 kuruşluk geri gelmelerden seviniyorsun ama bir şey ifade etmiyor bunlar” diyen Akyıl’a, Baki de cevap olarak, “Sevinirim tabi. En azından kur baskısı azalır” yorumunu yaptı.

Akyıl, kur baskısı diye bir şey olmadığını dile getirirken, “Keşke kurdan kaynaklı bir enflasyon görsek de, keşke ‘kur yüzünden çıktı’ desek. Enflasyon davranışlar bozulduğu için çıkıyor. Enflasyon, doğru kuru ayarlamadan faiz artırmaya başlandığı için çıktı” dedi.

Devrim Akyıl programa bundan sonra katılmayacağını açıkladı

Devrim Akyıl sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

"Arkadaşlar, 2 gündür attığınız binlerce destek mesajlarınız için çok teşekkür ederim. 3.5 yıldır gerek sosyal medyada gerek ana akım yayınlarda hiçbir kuruma bağlı olmadan, sırtımı hiçbir organizasyona dayamadan bilgi & birikimlerimi açıklıkla paylaşmaya gayret ediyorum. Katıldığım yayınlarda dikkat ettiğim tek konu karşılıklı saygı. Gördüğüm lüzum üzerine Para Politika programına artık katılmama kararı aldım. Kişisel görüşlerimi tüm mecralarda her zamanki netliğimle aktarmaya devam edeceğim. Sevgiler!"