Boğaziçi’nin faturası Ayşe Buğra’ya

Boğaziçi’nin faturası Ayşe Buğra’ya
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada Boğaziçi Üniversitesi protestolarını değerlendirdi. Önceki gün Yeni Akit, "Akademisyen değil, terör destekçisi militanlar" başlıklı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada Boğaziçi Üniversitesi protestolarını değerlendirdi. Önceki gün Yeni Akit, "Akademisyen değil, terör destekçisi militanlar" başlıklı haberinde 5 kadın akademisyeni hedef göstermişti.

Hangi medya kuruluşunda çalıştığını ve ismini belirtmeyen, soru sorduğundan dolayı gazeteci olduğu tahmin edilen bir kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şu soruyu sordu:

“Olaylara katılan ve destek veren bazı akademisyenler tespit edildi. Aralarında Osman Kavala’nın karısı da var. Hendek operasyonları devam ederken TSK aleyhinde bildiri imzalayan akademisyenler de var. Boğaziçi olaylarını nasıl yorumluyorsunuz? Size göre bir öğrenci olayı mı?”

Erdoğan, "Osman Kavala denilen Soros temsilcisi olan kişinin karısı da Boğaziçi Üniversitesi'nde bu provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır" diyerek Prof. Dr. Ayşe Buğra'yı hedef aldı. Kavala'nın duruşması sonrası konuşan Buğra ise Erdoğan'a, "Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarını esefle karşılıyorum, memleketim adına üzülüyorum" sözleriyle yanıt verdi. Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Ayşe Buğra, kurucularından olduğu Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu UYGAR Merkezi'nin başkanlığını yürütüyor.

VARANK SUÇLUYU BULDU

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, üniversite öğrencilerini “ideolojik saplantı” içinde bulunan akademisyenler ve örgütlerin “zehirlemesine” karşı uyardı.