Bolu Valiliği, zirai don riskine karşı çiftçileri uyardı

Bolu Valiliği, zirai don riskine karşı çiftçileri uyardı
Bolu'nun güneşli günleri, ani bir değişimle yerini soğuk havaya bırakıyor. Kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı beklenirken, Bolu Valiliği, soğuk hava dalgasına karşı vatandaşları uyardı.Zirai don riskine dikkat çeken...
Bolu'nun güneşli günleri, ani bir değişimle yerini soğuk havaya bırakıyor. Kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı beklenirken, Bolu Valiliği, soğuk hava dalgasına karşı vatandaşları uyardı.

Zirai don riskine dikkat çeken Bolu Valiliği, çiftçilere 3 gün boyunca dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısında bulundu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Sıcaklıkların düşmesiyle Bolu ve çevresinde çarşamba sabahı hafif, perşembe günü iç kesimlerde hafif, yüksek kesimlerde orta kuvvette, cuma günü orta kuvvette, cumartesi günü ise orta kuvvette ve yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklenmektedir. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerde bulunan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir" ifadelerine yer verildi.