Bozdağ: Anayasanın 24’üncü ve 41’inci maddeleri değişecek

Bozdağ: Anayasanın 24’üncü ve 41’inci maddeleri değişecek
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsü düzenlemesiyle ilgili Anayasanın 24’üncü ve 41’inci maddelerinde birer değişiklik yapılacağını açıkladı. Bozdağ, TRT Haber’e yaptığı açıklamada, “Hem başını açan hem...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsü düzenlemesiyle ilgili Anayasanın 24’üncü ve 41’inci maddelerinde birer değişiklik yapılacağını açıkladı. Bozdağ, TRT Haber’e yaptığı açıklamada, “Hem başını açan hem de başını örteni teminat altına alan bir düzenleme olacak” dedi.

CHP’nin TBMM’ye verdiği teklifin, farklı alanlardaki insanlardan oy alarak 50+1 oy elde etme arayışını yansıttığını savunan Bozdağ, CHP’nin teklifinin sadece bir meslek icra eden kadınları kapsadığını, okuyan kadınları, kamu işçilerini ve diğer alanları kapsam dışı bıraktığını kaydetti.

Adalet Bakanı, “24’üncü madde sadece başını örten kadınlarımızın değil, başı açık olan kadınlarımızın da haklarını, hukuklarını koruyan ve ikisini de teminat altına alan bir düzenleme olacak. Düzenleme büyük bir kabul görecektir. CHP’nin de destek vermemek için fazlaca bir bahane bulacağını düşünmüyorum” dedi.