Bu futbolla buraya kadar!

Trabzonspor Galatasaray maçı hariç kötü oynuyordu ama kazandığı ve yarışta kaldığı için “idare” ediyordu. Kazanamadığı maçlarda camia hedef saptırıp sorumluluğu hakem hatalarına bağlıyordu. İlginçtir lig sonuncusuna karşı da kaybedilen 2 puan hakeme bağlanmıştı. Ama Çekirge bir sıçrar, iki sıçrardı. 10 eksikli, herhangi bir iddiası olmadığı için “lig bitse de gitsek!” modundaki Antalyaspor’a karşı olduğu gibi yere kapaklanır, bir anlamda ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğa havlu atar pozisyona gelir. Bu futbolla buraya kadar yani!
•••
Lider Başakşehir’in Denizli’yi evinde mağlup etmesi gözleri Trabzonspor, Antalya maçına çevirmişti. Galatasaray zaferiyle moralli Trabzonspor eksiklerini tamamlamış tam kadroya yakın bir takımla çıktı. Nwakaeme riske edilmedi. Kart cezası dolan Pereira, Kamil Ahmet’ten formasını geri aldı. Bordo Mavililer galibiyete kilitlenen bir takımla sahada yer aldı. Kaybedilecek her puanın şampiyonluğa havlu atmak anlamına geldiğinin bilincinde mücadelesini verdi..
Konuk Antalyaspor’un kadrosuna baktığında durumun vahametini anlamak hiç de zor olmadı. Sakat ve cezalılarla zoraki bir 11 oluşturulmuş. Yedek kulübesinde 5 kişi yer aldı. Bu takım Akyazı’da gelip puan alıp, rakibini şampiyonluktan ediyorsa herkes kendisini sorgulasın..
•••
Eksik Antalyaspor maça sürprizle başladı. Ndiaye’ye ceza alanı içerisinde rakibini biçince hakem penaltı noktasını gösterdi. Ufuk Akyol dakikalar 8’i gösterdiğinde takımını öne geçirdi. 18. dakikada ise VAR’dan ilginç bir penaltı kararı geldi. Hakemler tam 4 dakikada penaltıya hükmedebildiler. Zannedersin BM Libya’ya askeri çıkarma için karar verdi! Bu penaltı çok tartışılır. VAR hakemleri saha içindeki hakemleri yönetme kararı almış gibi! Sosa takımının beraberlik golünü attı.1-1. İlk yarıda skoru yine VAR belirledi. 43.dakikada Ekuban’a yapılan hareketi Halil Umur Meler pas geçince VAR pozisyonu izlemesini istedi. Meler penaltı noktasını gösterdi. Sosa kendisi 2. golü attı. İlk yarıya takımların futbolu değil VAR’ın kararları damga vurdu.
İkinci yarıya iki takım da aynı kadrolarla başladı. Şampiyonluğa oynayan Trabzonspor skor üstünlüğüne rağmen oyun kontrolünü bir türlü eline alamadı.Teknik Direktör Hüseyin Çimşir yürüyen takımını koşturmak için iki oyuncu ile ilk hamlesini yaptı. 65.dakikada Ekuban’ın yerine Nwakaeme’yi, Ndiaye’nin yerine oyuna Guilherme’yi aldı. Bu oyuncular sahada varlıklarını hissettirmeden Trabzonspor kalesinde beraberlik golünü gördü. Oyuna yeni giren Yekta Kurtuluş 65.dakikada takımının beraberlik golünü attı. 2-2
Bu gol Trabzonspor’un ayarlarını bozdu! Sahada ne yaptığını bilmeyen bir takım oluştu. Yıkılmış bir takım. Sanki oksijen almakta zorluk çeken bir hasta gibi. Oyuncu değişiklikleri takımın olmayan futbolunu aşağı çekti! Oynayan ve gol pozisyonalarına giren taraf Antalyaspor oldu. İki net pozisyonda Uğurcan gole izin vermedi. 90 dakikada gol sesi çıkmayınca Trabzonspor’un hayalleri yıkıldı.
•••
Trabzonspor Alanya ve Ankaragücü’nün ardından Antalya’dan aldığı beraberlikle şampiyonluk yolunda önemli yara aldı. Yağan yağmur muydu?
Yoksa camianın gözyaşı mıydı?
Üç hafta sonra göreceğiz.
1o oyuncusu eksik bir takımı yenemeyeceksin. Ezik futbol oynayacaksın. Rezil futbolun sonucu bir puan ve mucizelere kalmış şampiyonluk şansı.
Emeklere yazık..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi