Bursa’da ÇEDES’e karşı açıklama: Okullarımız birer medreseye dönüştürülecek

Bursa’da ÇEDES’e karşı açıklama: Okullarımız birer medreseye dönüştürülecek
Bursa’da 31 sivil toplum örgütü ve sendika ÇEDES projesine karşı bir araya gelerek ÇEDES’e Karşı Güçbirliği (ÇEKAG), Gürsu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ilk basın açıklamasını gerçekleştirdi. Grup, projenin...
Bursa’da 31 sivil toplum örgütü ve sendika ÇEDES projesine karşı bir araya gelerek ÇEDES’e Karşı Güçbirliği (ÇEKAG), Gürsu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ilk basın açıklamasını gerçekleştirdi. Grup, projenin gerici bir kuşatma yaratarak okulları medreseye çevireceği endişesiyle hareket ettiklerini vurguladı.

Bursa'da 31 sivil toplum örgütünün ve sendikanın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesine karşı bir araya geldiği ÇEDES’e Karşı Güçbirliği (ÇEKAG), kentteki ilk basın açıklamasını Gürsu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştirdi.

Açıklamada, "Amacımız gerici bir kuşatma yaratarak, okullarımızı medreseye çevirecek olan ÇEDES’in uygulanmasının önüne geçmek" denildi.

'Okullarımız birer medreseye dönüştürülecek'

Basın açıklamasını grup adına Veli-Der Bursa Şube Başkanı Barış Dinga okudu. İzmir ve Eskişehir’in proje kapsamında pilot il seçildiği, Bursa'da da proje kapsamında çalışmaların başladığını söyleyen Dinga, "Milli Eğitim Bakanlığı Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet arasında yapılan bu işbirliği protokolünün çalışma esaslarına göre, iktidar daha önceden gerici tarikat-cemaatlere bırakıp yaptırdığı işleri, artık tüm ülke çapındaki bir devlet organizasyonuyla doğrudan kendisi yapacak, milyonlarca insandan oluşan, kendine biat etmiş devasa tarikatını yaratmaya çalışacak. Ayrıca öğretmenlerimizin yerini, o nitelikleri bile tartışmalı, imam, vaiz, müezzin gibi din adamları alacak, okullarımız da birer medreseye dönüştürülecek" dedi.

'İlçe projenin başlangıç noktası seçilmiş'

Gazete Duvar’den Pelin Akdemir’in haberine göre, ÇEDES projesinin kentte Gürsu ilçesinden başlatılması nedeniyle ilk basın açıklamasının ilçede yapıldığını söyleyen Dinga, "Emekçi sınıfların yoğun olarak yaşadığı bu kadim ilçemizi karanlık projenizin başlangıç noktası olarak seçtiğiniz anlaşılıyor. Gürsu’da pek çok okuldan seçtiğiniz öğrencileri aldırarak, 'manevi danışman’ dediğiniz eğitimci niteliği taşımayan bir takım insanları da yanlarına vererek, cami gezisi kisvesi altında, çocuklarımızın pırıl pırıl, saf ve tertemiz zihinlerine kendi amaçlarına hizmet etmelerini sağlayacak o karanlık düşünceleri boca etmeye başlamışlar. Amacımız gerici bir kuşatma yaratarak, okullarımızı medreseye çevirecek olan ÇEDES’in uygulanmasının önüne geçmek, halkımızı bu sinsi proje hakkında bilinçlendirmek, toplumsal muhalefetin en geniş kesimlerini harekete geçirerek ona karşı olan itirazı örgütlemek ve çocuklarımızın özgür yarınlarını, aydınlık geleceklerini kazanmaktır" diye konuştu.