Büyükçekmece'de bıçakla yaralama: Bu kez yaşlar 12 ve 13!

Büyükçekmece'de bıçakla yaralama: Bu kez yaşlar 12 ve 13!
İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde 13 yaşındaki E.C.Y., 12 yaşındaki yabancı uyruklu M.K.'yi bıçaklayarak yaraladı. Olay sosyal medyada, yabancı uyruklu bir çocuğun, bir Türk çocuğu yaraladığı şeklinde yayıldı. Bunun...

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde 13 yaşındaki E.C.Y., 12 yaşındaki yabancı uyruklu M.K.'yi bıçaklayarak yaraladı.

Olay sosyal medyada, yabancı uyruklu bir çocuğun, bir Türk çocuğu yaraladığı şeklinde yayıldı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı konuya ilişkin açıklama yayımladı.

İletişim Başkanlığı'nın açıklamasında detaylara da yer verildi:

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesi Ulus Mahallesinde meydana gelen olayda, E.C.Y. (13) isimli Türk vatandaşı bir çocuğun, M.K. (12) isimli yabancı uyruklu bir çocuğu bıçakla yaraladığı belirlenmiştir.

E.C.Y. olay yeri ve çevresinde yapılan kontrollerde yakalanmış, yaralı yabancı uyruklu şahsın adresi tespit edilerek yapılan kontrolde hafif yaralı olduğu belirlenmiştir. Yaralanan M.K. hastanedeki tedavisinin ardından gerekli işlemler için emniyet birimine intikal ettirilmiştir. Buradaki ifadesinde, sokakta yürüdüğü esnada daha önceden tanımadığı bir şahsın yanına gelerek elini omzuna attığını ve cebinden çıkardığı bıçakla kendisini yaraladığını beyan etmiştir.

Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, "İstanbul Büyükçekmece'de 11 yaşındaki çocuk, bir Suriyeli tarafından defalarca bıçaklandı." iddiası doğru değildir.