Büyüme masalları anlatırken insanlar kumanya artıklarından yiyecek topluyor’

Büyüme masalları anlatırken insanlar kumanya artıklarından yiyecek topluyor’
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Erdoğan’ın Adana’da Lezzet Festivali’ndeki konuşmasından bir görüntü yayınladı sosyal medya hesabından. Görüntüde, festival alanına girişteki polis noktası görülüyor ve Erdoğan’ın...

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Erdoğan’ın Adana’da Lezzet Festivali’ndeki konuşmasından bir görüntü yayınladı sosyal medya hesabından. Görüntüde, festival alanına girişteki polis noktası görülüyor ve Erdoğan’ın sesi duyuluyor. Girişin hemen yanında yere eğilip kolileri karıştıran bazı kişiler görülüyor. Orada neler olduğunu CHP’li Tuncay Özkan, sosyal medya hesabından anlattı:  “Erdoğan'ın büyüme masalları anlattığı alanın girişinde polislerin kumanyalarından artan yiyecekleri insanlar topluyor. Saray bu büyük utancı görmez.”

Tuncay Özkan’ın paylaştığı bir başka görüntüde ise Erdoğan’ın korumaları görülüyor, dökümü yine Özkan yapıyor: “Bir tarafta 4 skorsky, 2 polis helikopteri, 2 cumhurbaşkanlığı helikopteri, 2 hücum bot, 1 savaş gemisi, onlarca koruma aracı ve yüzlerce polisle açılışa giden 'Saray'lı Erdoğan. Diğer tarafta polisin yediği kumanyadan artanları toplayan halk... Bu düzen değişecek.”

‘İşin kötüsü Cumhurbaşkanı söylediklerine inanıyor’

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Erdoğan’ın açıklamalarına sosyal medyadan tepki gösterdi: “Vatandaş burada ne yaşadığını herkesten iyi biliyor. Amerika’da, İngiltere’de, Fransa’da vs yaşayanların halini de görüyor sosyal medya sayesinde. Ama işin kötüsü Sn. Cumhurbaşkanı bu söylediklerine inanıyor.”

Hüseyin Günay: ABD’de benzin zamlandı ama kıtlık yok

ABD’nin başkenti Washington’da yaşayan NTV Temsilcisi gazeteci Hüseyin Günay, Erdoğan’ın açıklamalarıyla ilgili paylaşımında “benzin kuyrukları”na bir “düzeltme” yaptı: “ABD’de benzin kıtlığı yaşanmıyor, her yerde kolaylıkla bulunabiliyor. Yalnız,  pompa fiyatları son 7 yılın en yüksek seviyesinde, 1 galon (3.79 Litre) petrol eyaletine göre 4-5 doları bulabiliyor. Buna rağmen, ortalama bir aracın deposunu 50 dolara ful doldurursunuz.”