ÇALIMBAY’DAN BÜYÜK TEPKİ

Demir Grup Sivasspor’un teknik direktörü Çalımbay, TFF Sağlık Kurulu, Kovid-19 pandemisi nedeniyle ertelenen liglerin tamamlanması ihtimaline yönelik hazırlanan “Futbola Dönüş Öneri Protokolü”nün uygulanmasının mümkün olmadığını söyledi.
Rıza Çalımbay, “Ligi oynamak istiyoruz kesinlikle ve ligin bitmesini istiyoruz ama şu an en küçük risk varsa kesinlikle oynanmaması gerekiyor. Çünkü bu işin şakası yok.” dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun hazırladığı “Futbola Dönüş Protokolü” ile ilgili görüşlerini açıklayan Rıza Çalımbay, futbolun en temaslı sporlardan biri olduğunu belirterek, “İstediğiniz kadar tedbir alın. Federasyonun gönderdiği protokolü okudum, öyle bir şey olması mümkün değil. Federasyonun protokolünün uygulanması mümkün değil. Yapamazsınız yani. Hadi birinci hafta yaparsın, sonra uyamazsın, orada bir sürü karışık, futbola ters gelen şey var. Erken oynandığı zaman tatsız, tuzsuz bir lig olacak ama biz bu maçları Ağustos-Eylül aylarına sıkıştırabiliriz. Kalan 8 maçı oynayıp, kısa bir aradan sonra da Eylül’de gelecek sezonu başlatabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top