Can Dündar’ın cezası 5’e katlandı

Can Dündar’ın cezası 5’e katlandı
Gazeteci Can Dündar, Suriye’ye götürülen MİT tırlarına dair haberi nedeniyle 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dündar, siyasi ve askeri casusluk ile silahlı terör örgütüne yardım etme suçlarından hüküm giydi....

Gazeteci Can Dündar, Suriye’ye götürülen MİT tırlarına dair haberi nedeniyle 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dündar, siyasi ve askeri casusluk ile silahlı terör örgütüne yardım etme suçlarından hüküm giydi. Dündar, bu sürede Türkiye’ye dönmediği için ülke içindeki tüm malvarlığına el konuldu.
Can Dündar karar sonrasında, “Yarın bu kararlara imza atanlar çok utanacaklar, hapisteyken ‘keşke yapmasaydık’ diyecekler” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de hükümetin değişeceğini ve “hükümetin verdiği tüm illegal hukuki kararların geçersiz sayılıp temizleneceğini” söyleyen Dündar, “Bütün tutsaklar ve esirler çıkacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu kararların hiçbir geçerliliği, anlamı yok. Hepsi çöpe gidecek kararlar” dedi ve ekledi:
“Mahkumiyetimle hükümetin devlet sırrı saydığı ve saklamaya çalıştığı gerçek bütün dünyaca bilindi. Türk adalet sistemini bu başarısından ötürü kutluyorum.”
Kararın ardından bir açıklama yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise Dündar’ın faaliyetlerinin gazetecilik bağlamında değerlendirilemeyeceğini iddia etti. Altun “Bu, gerçek gazetecilere hakarettir. Muhataplarımızdan bağımsız Türk yargısına saygı duyarak, şahsı ülkemize iade etmelerini bekliyoruz” diyerek Almanya’ya çağrıda bulundu.
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise tam tersi yönde bir açıklama yaparak, “Gazetecilik hükümeti eleştirse de topluma vazgeçilmez bir hizmettir. Bu karar bağımsız gazeteciliğe karşı ağır bir darbedir. Türkiye verdiği taahhütlere uymalı” dedi.