CANAN KAFTANCIOĞLU: BULAŞICI HASTALIK YAZANLARIN YÜZDE 100’Ü KORONAVİRÜS

CANAN KAFTANCIOĞLU: BULAŞICI HASTALIK YAZANLARIN YÜZDE 100’Ü KORONAVİRÜS
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Paylaşımında hekimlere güvendiğini vurgulayan Kaftancıoğlu, belediyelere hekimlerin hazırladığı raporların geldiğini söyledi. Kaftancıoğlu...

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Paylaşımında hekimlere güvendiğini vurgulayan Kaftancıoğlu, belediyelere hekimlerin hazırladığı raporların geldiğini söyledi. Kaftancıoğlu belediyelerin defin raporu düzenleyemeyeceğini, hekimler tarafından hazırlanan ölüm raporu üzerinden tutanakla defin yapıldığını söyleyerek, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bunu biliyor, ancak siyaset nedeniyle bunu söyleyemiyor” ifadelerini kullandı.
TAŞÇIOĞLU ÖRNEĞİ
Örnek olarak 1 Nisan’da hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun ölüm raporunu paylaşan Kaftancıoğlu, “Ölüm raporunda ‘bulaşıcı hastalık’ yazıyor. O gün bakanlığın açıkladığı Türkiye geneli ölüm sayısı 63. 1 Nisan’da İstanbul’da bulaşıcı hastalık tanı koduyla girilmiş Covid-19 ölüm sayısı ise 80” dedi.
Ölüm raporlarında ‘bulaşıcı hastalık’ yazanların yüzde 100’ünün koronavirüs olduğunun bilindiğini söyleyen Kaftancıoğlu, “Bu dönemde ölüme sebebiyet veren ikinci bir bulaşıcı hastalık salgını yokken, ayrıca mart başına kadar bir tane bile bu kodla ölüm raporu doldurulmamışken neden şeffaf olunmuyor” diye konuştu.