Cemaatini AKP mitingine götürmediği için sürülmüştü: İmamdan yalan söylemesi istenmiş

Cemaatini AKP mitingine götürmediği için sürülmüştü: İmamdan yalan söylemesi istenmiş
Cemaatini AKP mitingine götürmediği için sürülen imam Yusuf Kılıç, bir Diyanet yetkilisinin kendisini aradığını ve video çekip AKP yöneticileri tarafından aranmadığını söyleyerek özür dilemesini istediğini öne sürdü. Cemaatini...
Cemaatini AKP mitingine götürmediği için sürülen imam Yusuf Kılıç, bir Diyanet yetkilisinin kendisini aradığını ve video çekip AKP yöneticileri tarafından aranmadığını söyleyerek özür dilemesini istediğini öne sürdü. 

Cemaatini AKP’nin mitingine götürmediği için sürülen imam Yusuf Kılıç’a yönelik skandallar zinciri devam ediyor. Önemli bir Diyanet yetkilisinin imama yalan söyletip video çektirmeye çalıştığı ve hatta ihraç etmekle tehdit ettiği öne sürüldü.

Kılıç, İzmir Buca’da görev yaparken birçok imam gibi AKP İlçe Başkanlığı yöneticileri tarafından arandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 29 Nisan 2023’teki İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yapacağı mitinge cemaatini getirmesi istendi. Ancak Kılıç bu talebi kabul etmedi. Skandalın ortaya çıkmasının ardından Diyanet İşleri Bakanlığı hem hakkında soruşturma başlattı, hem de 29 Mayıs 2023’te Buca’da başka bir camiye sürdü.

"AKP yöneticileri tarafından aranmadığını söyleyerek özür dile"

İmam odasında yatan ve cami tuvaletinde banyo yapmak zorunda kalan Kılıç’a bir süre sonra bir telefon daha geldi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre Diyanet yetkilisi “Video çekmesini, AKP yöneticileri tarafından aranmadığını söylemesini ve özür dilemesini” istedi, ihraç etmekle tehdit etti. Kılıç bunu kabul etmedi “Ben din adamıyım yalan söylemem” dedi.

Diyanet İşleri Bakanlığı, Kılıç’ın “Toplumun din görevlilerine karşı duyduğu güven ve saygınlık zedelenmesine neden olduğunu, tavrının iyi niyetli olmadığını” öne sürdü. Hem “kademe ilerlemesinin durdurulması” cezası verdi, hem de İzmir dışına sürdü.

Ailesi, Kılıç’ın cemaat ve tarikatlara yönelik söylemleri, Cumhuriyet değerlerine bağlılığı nedeniyle sürüldüğü, tehdit edildiğini söyledi. Kılıç’ın “Mustafa Kemal Atatürk sayesinde dinimizi öğrenip yaşıyoruz. Din adı altında 13-14 yaşındaki çocuklar evlendiriliyor. Halkın vergisi ile maaş alıp insanları siyasete yönlendiremem” şeklinde düşündüğünü, bu yüzden birilerinin rahatsız olduğunu söyledi.