CHP’de değişimin ayak sesleri

CHP’de değişimin ayak sesleri
Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından gözlerin çevrildiği Cumhuriyet Halk Partisi’nde sonuçların etkisiyle birlikte yeni dönemin nasıl şekilleneceğine dair tartışmalar sürüyor. Bu hafta sonu yapılacak olan Merkez...

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından gözlerin çevrildiği Cumhuriyet Halk Partisi’nde sonuçların etkisiyle birlikte yeni dönemin nasıl şekilleneceğine dair tartışmalar sürüyor. Bu hafta sonu yapılacak olan Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi toplantısıyla birlikte CHP vitrininin yenilenmesi bekleniyor.

Seçim akşamı Merkez Yürütme Kurulu’nun tamamının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “elini rahatlatmak için” istifasını sunduğu biliniyor. Ancak Kılıçdaroğlu, “şimdilik gerek yok” diyerek ilk anda bunu beklemeye almıştı.

Edinilen bilgilere göre, Kılıçdaroğlu’nun kendisinin belirleyeceği isimleri görevden almayı düşündüğü için ilk akşam sunulan istifalara böyle bir karşılık verdiği öğrenildi.

Meclis yönetimine yeni isimler

Meclis’te yapılacak milletvekili yemin töreninin ardından CHP yönetim kademeleri de toplanacak. İlk olarak Meclis yönetiminin belirlenmesinin ardından Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi toplantılarıyla seçim sonuçlarıyla birlikte yeni dönem de masaya yatırılacak. CHP kulislerinden alınan bilgilere göre, Meclis yönetimine de yeni isimler gelecek.

Grup başkanlığı görevi için Özgür Özel'in ismi geçiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olmaması nedeniyle parti tarihinde ilk kez grup başkanı seçeneği ortaya çıktı. Bu görev için ise Özgür Özel’in ismi ağır basıyor.

Hem 14 Mayıs hem de 28 Mayıs sonuçlarıyla birlikte tartışmaların odağındaki isim olan CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Tuncay Özkan’ın görevine devam edip etmeyeceği en çok merak edilen konulardan birisi.

Özkan’ın durumunun da MYK toplantısında netleşmesi bekleniyor.

İmamoğlu harekete geçti

Öte yandan kurultay süreci tartışmaları da sürüyor. Kurultay için sürecin başlatılması ve büyük kurultayın Mart 2024 yerel seçimleri sonrasına bırakılması seçeneklerden birisi. Ancak Kılıçdaroğlu’nun yerine ismi Genel Başkanlık için dillendirilmeye başlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “harekete geçtiği” belirtiliyor. Özellikle dün ve bugün yaptığı “değişim” açıklamalarının bu minvalde değerlendirildiği CHP’de genel başkanlık için Kılıçdaroğlu’nun işaret edebileceği bir ismin de aday olabileceği belirtiliyor.

Ancak edinilen bilgilere göre, İmamoğlu ekibinin bazı delege ve parti örgütleriyle de kurultay süreci için iletişime dahi geçtiği öğrenildi.

İmamoğlu’nun seçim sonrasındaki açıklamalarının Kılıçdaroğlu’nun da yakından takip ettiğini aktaran CHP’li bir kurmay, Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadığı bilgisini de paylaştı.