CHP’den ‘Vefa Salman’ açıklaması: Sandıkta yapamadıklarını masa başında yapıyorlar

CHP’den ‘Vefa Salman’ açıklaması: Sandıkta yapamadıklarını masa başında yapıyorlar
Görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve 4 belediye personelinin yargılandığı davada Salman, bugün bir kez daha hakim karşısına çıkacak.“Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" ve "görevi kötüye...

Görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve 4 belediye personelinin yargılandığı davada Salman, bugün bir kez daha hakim karşısına çıkacak.

“Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından 3 yıl 6 aydan 10'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yapılan yargılamanın duruşması öncesinde CHP, İçişleri Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

CHP Heyeti, “Adalet ne zaman gelecek” pankartı açtı.

Bakanlık önünde yaptığı açıklamada “Bizim iktidarımızda seçilmiş hiçbir belediye başkanı yargı kararı olmadan görevinden uzaklaştırılamayacak" ifadelerine yer veren Muharrem Erkek, “Bugün Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman ile birlikte İçişleri Bakanlığı önündeyiz. Neden buradayız? İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan zat, onun temsil ettiği saray iktidarı ülkemizde yerel demokrasiyi de katletti. Vefa Salman, Yalova tarihinde üst üste üç seçim kazanan bir belediye başkanıdır. Sandıkta yapamadıklarını masa başında yaptılar” dedi.