CHP’li Antmen: “Bağış paraları ortada yok”

CHP’li Antmen: “Bağış paraları ortada yok”
CHP Milletvekili Alpay Antmen salgın sürecinin başlangıcındaki “Biz Bize Yeteriz Türkiye” kampanyasında toplanan paraların ortada olmadığını açıkladı, iktidarın hesap vermesini istedi. “Halka hizmet eden ve harcanan her...

CHP Milletvekili Alpay Antmen salgın sürecinin başlangıcındaki “Biz Bize Yeteriz Türkiye” kampanyasında toplanan paraların ortada olmadığını açıkladı, iktidarın hesap vermesini istedi. “Halka hizmet eden ve harcanan her kuruşun hesabını veren belediyeleri engellediler ama kendileri “bağış paraları nerede?” sorumuza cevap bile veremediler" dedi.
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz Bize Yeteriz Türkiye” sloganı ile başlattığı yardım kampanyasında toplanan 2 milyar 100 milyon 418 bin liranın akıbetini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu. Oktay, CHP’li vekile gönderdiği yanıtta “Biz bilmiyoruz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na sorun” dedi.
Alpay Antmen bu cevap sonrası, bağış paralarının akıbetini, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Zehra Zümrüt Selçuk’a sordu. Bakan Selçuk’un CHP’li Antmen’e yanıtı, “İnternet sitemizde var, oradan bakın” oldu.
Bakan Selçuk’un yanıtına tepki gösteren Antmen, bu paraların salgın nedeniyle mağdur olan vatandaşlar için kullanılması gerektiğini belirterek “Devlet bu kadar gayrı ciddi yönetilir mi? Kampanya kapsamında toplanan 2 milyar 100 milyon 418 bin liranın nerelere harcandığını soruyoruz. Bağış kampanyasını yapan makam olan Cumhurbaşkanlığı ‘biz bilmiyoruz, Aile Bakanına sorun’ diyor. Bu mu güçlü başkanlık sistemi? Kendilerinin topladığı paradan haberleri yok. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na aynı soruları yönelttik. ‘Bu paralar nerede, kimler tarafından nasıl ve ne şekillerde kimlere dağıtıldı?’ diye sorduk. Gelen yanıt devlet adabına da, Anayasa kurallarına da uymuyor. Aile Bakanı bana ‘internet sitemizde var bakın’ yazmış. Biz Bize Yeteriz dediler ama galiba ‘Biz Bize Yiyelim’e geldiler.” ifadelerini kullandı.