CHP'li Deniz Yavuzyılmaz paylaştı: AKP’den Akbelen'de ağaç katliamı yapan YK Enerji’ye dolara endeksli teşvik

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz paylaştı: AKP’den Akbelen'de ağaç katliamı yapan YK Enerji’ye dolara endeksli teşvik
CHP Zonguldak milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Muğla Milas’ta Akbelen Ormanı’nda bir haftadır tüm itirazlara rağmen ağaç katliamı yapan YK Enerji’ye ödenen teşvik tutarını açıkladı.Buna göre AKP, İÇTAŞ-LİMAK ortaklığında...

CHP Zonguldak milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Muğla Milas’ta Akbelen Ormanı’nda bir haftadır tüm itirazlara rağmen ağaç katliamı yapan YK Enerji’ye ödenen teşvik tutarını açıkladı.

Buna göre AKP, İÇTAŞ-LİMAK ortaklığında olan YK Enerji’ye 1 milyar 14 milyon 331 bin 32 TL. Bu teşvik, üretmedikleri ancak üretime hazır tuttukları elektrik kapasiteleri için yapılıyor.

YK Enerji, dava süreci devam ederken 24 Temmuz sabah saatlerinde bölgeye jandarma ekipleriyle girerek ağaç kıyımı başladı. Bölgede eylem başlatan yaşam savunucuları coplu ve biber gazlı müdahaleye maruz kaldı. 

Yavuzyılmaz, AKP’nin YK Enerji’ye ‘kapasite mekanizması’ teşvik tutarı verdiğini açıkladı.

CHP’li vekil Türkiye Elektrik İletim A.Ş’nin (TEİAŞ) verilerini paylaşarak şu ifadeleri kullandı: 

“AK Parti’nin Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri için IC İÇTAŞ-LİMAK’a ödediği teşvik tutarını tespit ettik. 2018-2023 arasında şirkete ödenen kapasite mekanizması teşvik tutarı: 1.014.331.032 TL Bu tutar aynı zamanda dolara endeksli!”