CHP’li Emir: Eris varyantı belirtileri her yerde ama bakanlık yine salgının boyutu ortaya çıkmasın diye test yapmıyor

CHP’li Emir: Eris varyantı belirtileri her yerde ama bakanlık yine salgının boyutu ortaya çıkmasın diye test yapmıyor
CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “Eris varyantı ülkemizin hangi kentinde görülmüştür? Teşhis konulan hastalar ayaktan mı tedavi edilmiştir yoksa yatış mı verilmiştir? Eris varyantının...

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “Eris varyantı ülkemizin hangi kentinde görülmüştür? Teşhis konulan hastalar ayaktan mı tedavi edilmiştir yoksa yatış mı verilmiştir? Eris varyantının ilk ortaya çıktığı andan itibaren bugüne kadar kaç kişiye test yapılmıştır” diye sordu. Emir, “Varyant belirtilerinin aslında birçok ilde birçok hastada görüldüğünü biliyoruz. Bakanlık yine gerçek verilerin ortaya çıkmaması için test yapmıyor” dedi.

Uzman hekim olan CHP Milletvekili Murat Emir, Eris varyantına ilişkin Sağlık Bakanı Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Emir, Koca’nın varyantın hangi illerde görüldüğünü açıklamamasını, “Belirsiz ve eksik açıklamalar ile halkımız büyük bir rehavete sürükleniyor. İnsanlar hastalanıyor ama çoğu hastalandığını dahi bilmiyor. Varyant belirtilerinin aslında birçok ilde birçok hastada görüldüğünü biliyoruz. Sağlık Bakanlığı, yine salgının boyutunun ve gerçek verilerin ortaya çıkmaması için testi yaygınlaştırmıyor, test yapmıyor” sözleriyle eleştirdi.

Koronavirüs salgını sürecini anımsatan Emir, “Sağlık Bakanı Koca, Covid-19 sürecindeki tutumunu devam ettiriyor. Aynı hataları yapmak, en hafif tabiriyle iş bilmezliktir” dedi.

"Sağlık bakanlığı, Covid-19 sürecinde olduğu gibi yine kafasını kuma gömmeye devam ediyor"

Varyantın hem dünyada hem de Türkiye’de artırdığını ve devam ettiğini ifade eden Emir, “Maalesef Sağlık Bakanlığı, Covid-19 sürecinde olduğu gibi yine kafasını kuma gömmeye devam ediyor” diyerek Bakan Koca’ya şu soruları yöneltti:

“Eris varyantı ülkemizin hangi kentinde görülmüştür? Teşhis konulan hastalar ayaktan mı tedavi edilmiştir yoksa yatış mı verilmiştir? Salgına yakalanan hastaların yaşları kaçtır? Salgının görüldüğü kentin açıklanmama sebebi nedir? Test kriterleri neden yeniden düzenlenmemektedir? Eris varyantının ilk ortaya çıktığı andan itibaren bugüne kadar kaç kişiye test yapılmıştır?” (ANKA)