CHP’li Günaydın’dan Deniz Gezmiş anması: "Delikanlım" şiirini okudu

CHP’li Günaydın’dan Deniz Gezmiş anması: "Delikanlım" şiirini okudu
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Gökhan Günaydın, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Deniz Gezmiş’i doğum gününde anarak, Nazım Hikmet'in "Delikanlım" şiirini okuduCHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın,...
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Gökhan Günaydın, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Deniz Gezmiş’i doğum gününde anarak, Nazım Hikmet'in "Delikanlım" şiirini okudu

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Gökhan Günaydın, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye devrimci hareketinin ve 68 Kuşağı'nın önder sembollerinden Deniz Gezmiş’i doğum gününde anarak, Nazım Hikmet'in "Delikanlım" şiirini okudu.

Günaydın, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün 28 Şubat 1997 tarihinin üzerinden tam 27 yıl geçti. Elbette Türkiye'nin hesaplaşamadığı darbelerle analitik bir şekilde hesaplaşması gerekiyor. Acaba hangi siyasi hareket, hangi darbe karşısında nasıl bir tutum aldı ve o darbelerden kimler yararlandı. -Failleri kimdi? Sonuçta nasıl oldu, bunu iyi analiz etmek lazım.

"Erbakan'ın bunları Amerikancı olarak nitelendirmesi boşuna değil"

Klasik sorularımıza geri dönelim. 28 Şubat süreci kimlere yaradı? Refah Partisi arkasından Fazilet Parti'si kuruldu. Fazilet Partisi'nde bir grup insan kendini yenilikçi olarak tanımladı ve milli görüş gömleğini çıkartarak AKP'yi kurdu. Bunlar milli görüşün anti-emperyalist çizgisi yerine Amerika ile açıkça işbirliği yapan onlarla birlikte davranan kadrolar olarak kendilerini gösterdiler. Rahmetli Erbakan'ın hayatı boyunca bunları Amerikancı olarak nitelendirmesi boşuna değildir. Nitekim 'Ben bu adama aşığım' diyen Ethem Sancak'ın 'Amerikan'ın desteği ile iktidara geldik' lafı hatırlarındadır. Bugün kimilerini Sorosçu olarak itham eden Erdoğan'ın yanında bakın kimler var? Karşısında kimler var? AKP'nin kuruluş aşamasında George Saros'la beraber çeşitli konuları müzakere eden bir Erdoğan gerçeğini sizlerle paylaşalım.