CHP’li Karatepe’den nakit avans değerlendirmesi: Devlete ödenen vergi artıyor

CHP’li Karatepe’den nakit avans değerlendirmesi: Devlete ödenen vergi artıyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, nakit avans faiz arttırımı kararını değerlendirdi. Karatepe, “Kredi kartı ya da kredili mevduat borcuna ödediğiniz faizin %30 oranında vergiyi de devlete ödüyorsunuz. Faiz oranı...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, nakit avans faiz arttırımı kararını değerlendirdi. Karatepe, “Kredi kartı ya da kredili mevduat borcuna ödediğiniz faizin %30 oranında vergiyi de devlete ödüyorsunuz. Faiz oranı artınca devlete ödenen vergi de artıyor. 

Gazete Pencere Haber Merkezi 

Kredi kartı nakit avans faizi artırımı Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğe göre, kredi kartlarından yapılan nakit avans işlemleri ve kredili mevduat hesaplarında uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 4,42'den yüzde 5'e yükseldi. 

Nakit avans faiz artırımı kararını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Karatepe, yeni kararla birlikte faiz oranı arttıkça devlete ödenen verginin de arttığını aktardı.  

Karatepe’nin sosyal medya hesabından yayınladığı paylaşım şu şekilde; 

Her “sıkılaşma” dendiğinde en fazla “sıkılan” dar gelirlinin ümüğü oluyor.  Kredi kartı ya da kredili mevduat borcuna ödediğiniz faizin %30 oranında vergiyi de devlete ödüyorsunuz. Faiz oranı artınca devlete ödenen vergi de artıyor. Banka kazanıyor, devlet kazanıyor. Peki kimin kesesinden kazanıyorlar? 

Karatepe'den Kara'ya yanıt

Öte yandan Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi ve eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara’nın “Kredi kartı nakit çekim maliyeti caydırıcı seviyelere çekiliyor. Geç de olsa doğru yönde bir adım” açıklamalarına da yanıt veren Karatepe, “Hocam, KMH’dan para çekmek zorunda kalan emekli Ahmet amcanın %113 faiz ödemek zorunda bırakılması da “doğru yönde bir adım” kapsamında mı?” diye yanıt verdi.