CHP'li Konuralp'ten Erdem Gül'e verilen hapis cezasına tepki: 28 Şubat’ta size ne yapıldıysa aynısını yapıyorsunuz

CHP'li Konuralp'ten Erdem Gül'e verilen hapis cezasına tepki: 28 Şubat’ta size ne yapıldıysa aynısını yapıyorsunuz
CHP'li Okan Konuralp partisinin Adalar Belediye Başkanı ve gazeteci Erdem Gül hakkında yaptığı haber nedeniyle 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına tepki gösterdi. Konuralp, hükümetin inşa ettiği hukuk düzeniyle 28 Şubatçılara...
CHP'li Okan Konuralp partisinin Adalar Belediye Başkanı ve gazeteci Erdem Gül hakkında yaptığı haber nedeniyle 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına tepki gösterdi. Konuralp, hükümetin inşa ettiği hukuk düzeniyle 28 Şubatçılara benzediğini belirterek, "28 Şubat’ta size ne yapıldıysa Erdem Gül’e, Cumartesi Annelerine, Barış Akademisyenlerine, Gezi Davası tutuklarına, Can Atalay’a, Selahaddin Demirtaş’a aynısını yaptınız" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, Meclis'te 8. Yargı Paketi'nin görüşüldüğü sırada kürsüde açıklamalarda bulundu.

Sınır Tanımayan Gazeteciler tarafından hazırlanan rapora dikkat çeken Konuralp, "2022 raporunda  basın özgürlüğünde 149. Sırada bulunan Türkiye 2023 yılında 180 ülke arasında 165. Sıraya geriledi. 149. Sırada olması bile kabul edilebilir değilken 165. Sıraya gerilemesinin birçok nedeni var" dedi.

CHP Adalar Belediye Başkanı ve gazeteci Erdem Gül'ün yaptığı haber nedeniyle 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına tepki gösteren Konuralp, şunları söyledi:

"Partimizin İstanbul Adalar Belediye Başkanı ve her şeyden önce gazeteci Erdem Gül, yaptığı bir haber nedeniyle örgüte bilerek ve isteyerek yardım suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

"Yargıtay kararı yok sayılarak hakkındaki hüküm tesis edildi"

Oysa ki Erdem Gül hakkında aynı haber nedeniyle mahkeme “Haber sır niteliğini kaybetmiştir. Ve devlet sırrının açığa çıkarılması söz konusu değildir” denilerek beraat kararı verilmiştir. Beraat karar Yargıtay’ca onanarak kesinleşmiştir.

Bu karar yok sayılarak Erdem Gül devlet sırrı niteliğindeki bilgiyi yayımla suretiyle örgüte yardım suçu işlendiği gerekçesiyle hüküm tesis edildi. Bu kapsamdaki suçlamalardan beraat etmiş olan Erdem Gül, tali davadan cezalandırılmış oldu.

"Görüşülen kanun yürürlükte olsa 10 yıl ceza alacaktı"

Erdem Gül hakkındaki kararla ilgili manşeti şöyle attı: Bir haber 5 yıl ceza! Üstelik görüşmelerini yaptığımız kanun teklifi yürürlükte olsa Erdem Gül bir haber karşılığında 10 yıl ceza almış olacaktı.

FETÖ terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle cezalandırılan Erdem Gül 28 Şubat’ta ne yapmıştı. FETÖ Terör Örgütü 28 Şubat’ın ateşine odun taşıyordu.

Erdem Gül ise milli görüş geleneğinin yanında gazeteciliğin etik ilkelerinden geri adım atmaksızın durdu. Erdem fikir özgürlüğünü, düşünce özgürlüğünü, inanç özgürlüğünü, siyaset yapma özgürlüğünü her türlü darbeye karşı olduğu için özveriyle savundu.

"Erdem Gül'ü, Abdullah Gül'e ve Bülent Arınç'a sorun"

Sizin partinizde Erdem Gül’ün gazeteciliğine kefil olacak olanlar da var. Eski Cumhurbaşkanı partinizin başbakanlarından 28 Şubat sürecinde Refah Yol hükümetinde Devlet Bakanlığı ve hükümet sözcülüğü görevini yapan Abdullah Gül’e Erdem Gül’ü sorun.

Bülent Arınç’a Erdem Gül’ü sorun. 28 Şubat sürecinde Refah Partisi kapatıldı. Yerine Fazilet Partisi kuruldu. Fazilet Partisi’nde İstanbul İl Başkanlığı yapan bugünün Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a Erdem Gül’ü sorun.

Alacağınız yanıt “Erdem Gül 28 Şubat sürecinde bizim yanımızda tereddütsüz durmuştur” olacaktır.

"28 Şubat'ta size ne yapıldıysa benzerini şimdi siz yapıyorsunuz"

FETÖ o dönem sizin karşınızdaydı, Erdem Gül sizin yanınızdaydı. Gerçek bu iken inşa ettiğiniz hukuk düzeni, Erdem Gül’ü terör örgütüne yardım suçundan mahkum etti. İnşa ettiğiniz hukuk düzeni sadece suç olmaması gereken gazeteciliği de mahkum etmedi. Erdem Gül’ün sizin geçmişinize de kattığı kıymeti de mahkum eti. Bence vicdanlarınız sızlamalıdır.

Aliye İzzetbegoviç, “Savaşı öldüğünüzde değil düşmanlarınıza benzediğinizde kaybedersiniz” der. Bu sözü esinlenerek yineliyorum, “Karşıtlarınıza benzediniz” 28 Şubat’ta size ne yapıldıysa Erdem Gül’e, Cumartesi Annelerine, Barış Akademisyenlerine, Gezi Davası tutuklarına, Can Atalay’a, Selahaddin Demirtaş’a aynısını yaptınız. Sözlerimi 1948 yılında öldürülen büyük romanca Sabahattin Ali’nin bir sözüyle bitirmek istiyorum. “Hayatımızı halka, hakikatları anlatmak yolunda harcıyoruz” Gazetecilerin halka hakikatleri anlatmak yolunda hayatlarını harcamaktan vazgeçmemelerinden korkuyorsunuz. Korkularınıza teslim olmayın.