CHP'li Mahir Polat: Cumhurbaşkanlığı yapan ahlaksız bir adamın montaj kasetleriyle yürüdüğünü gördük

CHP'li Mahir Polat: Cumhurbaşkanlığı yapan ahlaksız bir adamın montaj kasetleriyle yürüdüğünü gördük
CHP'li Mahir Polat, partisinin Dikili ilçe kongresinde mayıs seçimleri hakkında konuştu. Polat, 28 Mayıs'ta yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.CHP, İzmir’de ilçe kongrelerini yarın tamamlayacak. CHP...

CHP'li Mahir Polat, partisinin Dikili ilçe kongresinde mayıs seçimleri hakkında konuştu. Polat, 28 Mayıs'ta yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

CHP, İzmir’de ilçe kongrelerini yarın tamamlayacak. CHP İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat, partisinin bugün Dikili ilçe kongresinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’a yüklendi.

Konuşmasında, mayıs ayında yapılan milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendiren Polat, şunları söyledi:

“Bir seçim atlattık. Şöyle geriye doğru seçimle ilgili ben birkaç değerlendirme yapmak isterim. Türkiye otoriter bir rejim idaresinde yönetiliyor. Bu rejim içerisinde ittifak siyasetleri olmazsa olmaz siyaset haline geldi. Bizim de bir ittifakımız oldu. Bu ittifak sürecine başladığımız zaman bir masa kuruldu. O altılı masayla ilgili iktidarın manipülasyon çalışmaları başladı. Masa öyle basit kurulmuş bir masa değildi, bir yol yürüyüşünün ürünüydü aynı zamanda. O yol yürüyüşünü kısaca hatırlamamız gerekiyor. Adalet yürüyüşüyle Türkiye'de adaletsizliğe karşı toplumun bir araya gelmesini vurgulayan bir genel başkanımız vardı. Genel başkanımızın Türkiye demokrasisine kattığı şeylerle birlikte oluşmuştu bu masa.

"En eşitsiz, en ahlaksız, en adaletsiz seçim"

Tarihin en eşitsiz, en ahlaksız, en adaletsiz seçimini yaşadık. Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Atatürk Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği bir öğretmenin evladıyım ve öyle yetiştim. Bunları söylemek benim için biraz sıkıntılı ama bizim Cumhuriyetimizde cumhurbaşkanlığı yapan ahlaksız bir adamın montaj kasetleriyle meydanlarda Cumhuriyet Halk Partisi'ne yürüdüğünü gördük. Bunlar da tabii bir karşılık buldu. O karşılıkların sonucunda seçimi maalesef kazanamadık. Yüzde 48 – 48,5 oranı kötü bir oran değil. 25 milyon 550 bin seçmen. Bu da kötü bir oran değil. Tabii hepimizin ne hata yaptık diye düşünmemiz gerekiyor. Ben kendi adıma yaşadığım dönemle ilgili eleştirilerimi, öz eleştirilerimi yapıyorum.”

Eleştirilere cevap verdi

Polat, açıklamalarının ardından kendisini sosyal medya üzerinde eleştirenlere sosyal medya hesabından şu sözlerle yanıt verdi:

“Montaj yapmanın ahlak dışı, bunu savunmanın ahlaksızlık olduğunu vurguladığım konuşmam sonrası, dile getirilen nezaketsiz ve sığ sözleri, söyleyenlere misli ile iade ediyorum. Montajla yapılan propagandanın ahlaklı olduğunu iddia edecek siyasetçi olduğunu da zannetmiyorum. Ahlak erozyonunun son bulmasını ve siyasi nezaketin hakim olmasını diliyorum.” (ANKA)

Ne olmuştu?

Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinden önce Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlenen ‘’Büyük İstanbul Mitingi’’nde çok tartışılacak bir propagandaya imza atmıştı. Mitingde kullanılan bir videoda, terör örgütü üyesi Murat Karayılan; CHP’nin "Haydi" isimli seçim klibinde yer almış gibi gösterilmişti.