CHP’nin kara kışla mücadele önerisi

CHP’nin kara kışla mücadele önerisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Genel Merkezi’nde açıklama yaptı. CHP lideri, enerji sektörü paydaşlarına mektup göndereceğine dair açıklamasını hatırlatarak bir toplantı yaptıklarını aktardı. Kılıçdaroğlu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Genel Merkezi’nde açıklama yaptı. CHP lideri, enerji sektörü paydaşlarına mektup göndereceğine dair açıklamasını hatırlatarak bir toplantı yaptıklarını aktardı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“İktidar ne yapıyor? Her gün yeni bir zam ilan ediyor. Çok kısa bir zaman içinde elektrik faturaları üç kez zamlandı, doğalgaza 8 kez zam yapıldı. Ülkemizin bu halini ben kabul etmiyorum. Bu nedenle tüm enerji paydaşlarına bir mektup gönderdim. Zamlarla mücadele konusunda benimle çalışmak isteyen herkesi davet ettim. Sağ olsun paydaşlar, çağırımıza karşılık verdiler. Kime oy vermiş olursanız olun, bu enerji meselesinde birlikte mücadele edeceğiz.”

ERDOĞAN’A 4 ÇAĞRI
“Erdoğan’a sesleniyorum, şunları hayata geçir” ifadelerini kullanan CHP lideri 4 madde saydı ve “Kara kışı geçirelim seninle sandıkta görüşeceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu’nun 4 maddelik çağrısı şöyle:

  1. Kara Kış Fonu’nu kurarak halka destek ver.
  2. Elektrik faturalarındaki KDV’leri kaldır.
  3. Doğalgaz ve mutfak tüpündeki ÖTV ve KDV’leri kaldır.
  4. Sosyal tarife uygulamasını başlat.

ABB’DEN 600 MİLYON LİRALIK PAKET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidara yönelik “Kara Kış Fonu” çağrısının ardından CHP’li belediyeler harekete geçti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş, 600 milyon liralık “Kara Kış Destek Paketi”ni sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.

Yavaş’ın, “Ankara ayazında dayanışmayla ısınıyoruz. Başkent’te kimse yatağa aç girmeyecek, okumayan hiçbir çocuk kalmayacak. Çetin günleri birlikte aşacak, güneşli günlere birlikte ulaşacağız” ifadeleriyle duyurduğu destek paketine göre sosyal yardım alıp başvuran aileler için 400 milyon TL tutarında doğal gaz bütçesi ayrıldı. Aralık ayında 220 bin ailenin Başkent Kart’ına 500’er TL’den toplam 110 milyon TL tanımlayacak olan belediye, sosyal yardım alan ailelere günlük birer ekmek ve aylık birer kilo et desteğinde bulunulacak. 20 bin öğrencinin servis ücreti de belediye tarafından ödenecek. Yavaş açıklamasında ayrıca, “Tüm bunların yanında, yılbaşından itibaren sosyal yardım alan her ailemizin Başkent Kartı’yla günlük birer ekmek ve aylık birer kilo et alabilmeleri için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Yılbaşından itibaren 20 bin civarında evladımızın da servis ücretlerini ödemeye başlayacağız” dedi.