CHP’nin resmî hesabından paylaşıldı; İmamoğlu’na mesaj mı?

CHP’nin resmî hesabından paylaşıldı; İmamoğlu’na mesaj mı?
CHP'nin resmî Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Erdoğan kazandığı gün yine ne dedi? ‘İstanbul'u alacağım…’. Niye veriyoruz İstanbul'u? Belediye başkanlarımızın hepsi çok değerli, gelip...

CHP'nin resmî Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Erdoğan kazandığı gün yine ne dedi? ‘İstanbul'u alacağım…’. Niye veriyoruz İstanbul'u? Belediye başkanlarımızın hepsi çok değerli, gelip aday olabilirler, itiraz etmem. Ama kazandığımız önemli bir belediyeyi başka bir partiye neden verelim?” açıklamalarına yer verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam Sözcü TV'de yayımlanan "Liderler Özel" programında, gazeteciler Uğur Dündar, Alişar Delek, İsmail Saymaz ve İpek Özbey’in sorularını yanıtladı.

İsmi öne çıkan Belediye Başkanlarının siyasi geleceğine ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, “Belediye Başkanları seçildikleri beldeye hizmet etmek zorundalar” diyerek, “Birinci öncelikleri budur. Çünkü halk onları kendilerine hizmet etsin diye seçti. Benim bunu dillendirmem kadar doğal ne olabilir? Halk sizi İstanbul’a, Ankara’ya, Adana’ya, İzmir’e seçti; siz buraları bırakın başka işlerle uğraşın… Olmaz. Siyasetin temeline aykırıdır. Bu, ‘Bunlar siyaset yapmasın’ anlamına gelmiyor. Ama öncelik budur. Öncelik İstanbullu, Ankaralı, İzmirli seni seçti buralara hizmet edin. İşin doğası gereği de budur zaten. Oradan genel siyasete de girebilirler ama şunu herkesin çok iyi bilmesi lazım; ben Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak İstanbul Büyükşehir’in gelecekte ne olması gerektiğini de düşünmek zorundayım. Yine bir Cumhuriyet Halk Partili tarafından yönetilmesi gerekir. Şu anda eğer Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetilmezse bu bizim açımızdan ciddi bir sorun olur. Biz kazandığımız bir büyükşehir belediyesini neden verelim? Bunun haklı bir gerekçesi önüme konursa bir sorun yok" dedi.

Programda İpek Özbey İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim sonrasında yaptığı değişim çağrısını ve İmamoğlu’na bakış açısını Kılıçdaroğlu’na sordu.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Değişim çağrısı gayet güzel bir çağrı. Değişmeyen tek şey değişimdir. Bu değişim olacak zaten, bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa öbür gün. Genel siyasete de girebilir büyükşehir belediye başkanları. Ekrem İmamoğlu Kurultay’da aday olabilir. Ben akılcı düşünüyorum. Yerel seçimden önce İBB terk edilmemeli. İstanbul gibi bir kenti Cumhurtiyet Halk Partisi kaybetmemeli. Arkadaşlarımız genel başkanlığa aday olabilir, niye adaysın demem”

CHP'nin Kılıçdaroğlu'nun açıklamarını paylaşması üzerine "İmamoğlu’na mesaj mı?" sorusu gündeme geldi.