CHP’yi rahatlattık

CHP’yi rahatlattık
AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, MHP ile TBMM’ye sundukları seçim kanunu teklifinin en çok CHP’li milletvekillerini rahatlatacağını söyledi.“Biliyorsunuz bu partinin milletvekilleri seçimler öncesinde gruplar halinde...

AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, MHP ile TBMM’ye sundukları seçim kanunu teklifinin en çok CHP’li milletvekillerini rahatlatacağını söyledi.

“Biliyorsunuz bu partinin milletvekilleri seçimler öncesinde gruplar halinde gözleri yaşlı, boyunları bükük bu şekilde başka partilere altın tepside ikram ediliyordu. Yeni düzenleme ile seçimlere katılmak için mecliste grup kurmak tek başına yeterli olmayacağı için siyasi mühendislik gayretlerinin ürünü bu tür taşınmalara artık ihtiyaç kalmayacak” diyen Erdoğan, seçimlerden önce CHP’den İyi Parti’ye 15 milletvekilinin geçmesine atıfta bulunarak, “Böylece CHP milletvekillerinin tuzluk gibi siyaset masasında elden ele dolaştığı, milli irade adına utanç verici, yüz kızartıcı tablolarla inşallah bir daha karşılaşmayacağız” dedi.

6 muhalefet partisinin bir araya gelerek altına imza attığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakat metnini de hedef alan Erdoğan, şunları kaydetti:
“Kılıçdaroğlu’nun bu tutarsızlıklarına, rüzgâr gülü misali esintiye göre sürekli yön değiştirmelerine artık alıştık. Biz belki mecburen alıştık ama milletimiz kendisinden inanıyorum ki bıktı. İnşallah 2023 seçimleri diğer birçok hayırlı neticesinin yanında ülkemiz siyasetini bu karikatür tipten de kurtaracak bir vesile olacaktır.”