"Çiftlik Bank" davasının kilit ismi Osman Naim Kaya’nın ifadesi ortaya çıktı

"Çiftlik Bank" davasının kilit ismi Osman Naim Kaya’nın ifadesi ortaya çıktı
Çiftlik Bank Kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın, Uruguay'daki işlerini takip ettiği belirtilen ve hakkında 75 bin 620 yıl hapis cezası istenen Osman Naim Kaya tutuklandı. Tutuklanan Kaya’nın ifadesine ulaşıldı.Çiftlik...

Çiftlik Bank Kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın, Uruguay'daki işlerini takip ettiği belirtilen ve hakkında 75 bin 620 yıl hapis cezası istenen Osman Naim Kaya tutuklandı. Tutuklanan Kaya’nın ifadesine ulaşıldı.

Çiftlik Bank davasının bir numaralı sanığı 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın Uruguay'daki işlerini takip ettiği belirtilen Osman Naim Kaya, Adalet Bakanlığı'nın girişimlerinin ardından Türkiye'ye iade edildi. Osman Naim Kaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.  Hakkında 'Örgüt kurma ve yönetme', 'Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' ve 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 75 bin 620 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan Kaya, savcılık ifadesinin ardından tutuklamaya istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Osman Naim Kaya çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

4,5 YIL HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

"Çiftlik Bank" davasının bir numaralı sanığı Mehmet Aydın'ın 'kara kutusu' olduğu ileri sürülen ve Cumartesi günü Türkiye'ye getirilen Osman Naim Kaya'nın, polisteki ifadesine ulaşıldı. 2018 yılında Uruguay'da yakalanan Kaya'ya 4,5 yıl ev hapsi verilmişti.

Davanın kilit ismi Mehmet Aydın'ın işlerini yürüttüğü gerekçesiyle 'kara para aklama', 'vergi kaçırma', 'suç örgütü üyesi olma' ve 'dolandırıcılık' gibi üzerine atılı suçlardan aranan ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Kaya'nın Cumartesi günü Uruguay'dan Türkiye'ye iadesi gerçekleştirilmişti. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesinde sorguya alınan Kaya'nın emniyette verdiği ifadelere ulaşıldı.

İki gündür emniyette sorguya alınan Osman Nuri Kaya'nın ifadesinde; Mehmet Aydın isimli şahıs ile sosyal medya üzerinden tanıştığını, daha önce tanışıklığının olmadığını, Uruguay'a gelen Mehmet Aydın ve ailesine danışmanlık yaptığını, bu zamana kadar bu danışmanlık (araç, ev alım işlerinde aracılık) işinde komisyon adı altında Mehmet Aydın'dan yaklaşık 537 bin dolar para aldığını söylediği öğrenildi.

Kaya'nın, Çiftlikbank ile herhangi bir ilgi ve alakasının olmadığını söylediği, Çiftlikbank kurulduğu tarihte Uruguay'da bulunduğunu, bitcoin cihazlarını bilmediğini ve alakasının olmadığını, paralarla alakalı bilgisinin olmadığını, Paraguay'a hiç gitmediğini, Pabipark ve başka herhangi bir şirkette Mehmet Aydın ile ortaklığının olmadığını, suçlamaları kabul etmediğini anlattığı belirtildi.