• Abone Ol
  • Künye
  • Sık Sorulan Sorular
  • Örnek Gazetelerimiz
  • Arşiv
  • Gizlilik politikası
  • Hakkımızda
  • İletişim
Menü
  • Abone Ol
  • Künye
  • Sık Sorulan Sorular
  • Örnek Gazetelerimiz
  • Arşiv
  • Gizlilik politikası
  • Hakkımızda
  • İletişim
e-Gazete
Facebook Twitter Instagram Youtube
ABONE OL
  • AnaSayfa
  • Pencere Pazar
  • Gündem
  • Spor
  • Diğer Haberler
    • Dış Haber
    • Ekonomi
    • Kültür – Sanat
    • Bilim ve Teknoloji
    • Eğitim
    • Karikatür
    • Muhalif Takvimi
    • Otomotiv
    • Özel Röportaj – Perspektif
    • Sağlık
  • Yazarlarımız
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Hesabım
  • Sepet
  • İletişim
Menü
  • AnaSayfa
  • Pencere Pazar
  • Gündem
  • Spor
  • Diğer Haberler
    • Dış Haber
    • Ekonomi
    • Kültür – Sanat
    • Bilim ve Teknoloji
    • Eğitim
    • Karikatür
    • Muhalif Takvimi
    • Otomotiv
    • Özel Röportaj – Perspektif
    • Sağlık
  • Yazarlarımız
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Hesabım
  • Sepet
  • İletişim

Çok geç değil mi

Gazete Pencere Yazar : Gazete Pencere
10 Mart 2021
Kategori : Gündem
A A
0
0
Paylaşma
Facebook'da PaylaşTwitter'da Paylaş

Son dönemde peş peşe gelen torpille eş, dost, partili öğretim üyesi alımlarına bir ölçüde engel getirecek yeni bir düzenleme yapıldı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından hazırlanan yönetmelikte belirli bir adayı tanımlayan özel şartlar öğretim üyesi alımları ve atama ilanlarında yazılamayacak.
Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikte şu ifadelere yer verildi: “Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atama Yönetmeliği’nin 3’ücnü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir. İlana başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemez.”
“FIRSAT EŞİTLİĞİ, REKABET, KALİTE…”
YÖK Başkanı Yekta Saraç, “Belirli bir adayı tanımlayan özel şartların öğretim üyesi alımlarındaki atama ilanlarında yazılmasını engellemeyi hedefleyen ve fırsat eşitliğini, rekabet ve kaliteyi önceleyen bu düzenlememizin yükseköğretimimiz ve akademisyen adaylarımız açısından hayırlı olmasını dilerim…” açıklamasında bulundu.

Akraba üniversiteleri

Üniversitelerdeki akraba skandalları bugüne pekçok kez basında yer aldı. Bu skandallar arasında en dikkat çekeni İzmir Katip Çelebi Üniversitesi idi. Üniversitede rektöründen dekanına kadar tam 27 kişinin birbiriyle akraba oldukları ortaya çıkmıştı.
Peki, kişiye özel ilanlarda neler vardı?
Bu ilanlardan ve üniversitelerden bazıları şöyle:
▶Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde, “Türkiye Cumhuriyeti Tarihi” alanında çıkılan doktor öğretim üyesi ilanı için “İngiltere’nin Balkan politikalarını ve Bulgaristan’daki Türklere yönelik asimilasyon politikalarını çalışmış olmak” şartı yer aldı.
▶Necmettin Erbakan Üniversitesi, “Gıda Bilimleri” alanında çıkılan profesör ilanı için “zeytinyağı ekstraksiyonu teknolojisi alanında yayınlar yapmış olmak” şartı bulunuyor.
▶Selçuk Üniversitesi. Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde, “Fars Dili ve Edebiyatı” alanı için çıkılan profesör kadrosu için aranan özel şart ise “Hasan-ı Zarîfî’nin Mesnevî Şerhi ile ilgili çalışma yapmış olmak” olarak belirlendi.

İlk 500’de tek bir üniversite var

Dünyanın saygın üniversite ölçüm ve inceleme kurumlarından Quacquarelli Symonds (QS) 2021’de dünya çapında üniversitelerin sıralamalarına yer verdi. Raporun 2021 listesinde Türkiye’den 14 üniversite yer aldı. Fakat bu üniversitelerden sadece bir tanesi ilk 500 içerisine girdi. İlk 500 içerisine girmeyi başaran Koç Üniversitesi 465’inci sırada kendine yer bulabildi. Sabancı Üniversitesi 521 ile 530’uncu üniversiteler arasında yer alırken Bilkent Üniversitesi 551-560’ıncı üniversitelerden biri olarak listeye girdi.
6 ÜNİVERSİTE İLK 1000’DE
Ankara’daki ODTÜ, 601 ile 650’nci üniversiteden biri olurken, Boğaziçi Üniversitesi 651-700’üncü üniversite arasında yer aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi sıralamada 751-800 arasında yer alırken, Ankara Üniversitesi 801-1000 üniversiteden biri oldu. Sıralamada 801-1000 üniversite arasında Hacettepe Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi de yer aldı.

Etiketler: liyakatüniversite yandaşlarüniversiteleryekta saraçYÖK

Önerilen Haberler

Gündem

Hatay’da saatler sonra mucize kurtuluşlar

8 Şubat 2023
Gündem

Sokaklarda cesetler, enkazlardan yardım çığlıkları

8 Şubat 2023
Ekonomi

İskenderun Limanı 28 saat yandı

8 Şubat 2023
Gündem

Hatay’a yardım için giden doktor isyan etti

8 Şubat 2023
Gündem

AFAD gönüllüsü isyan etti: Organizasyon yok, koordinasyon yok, izdiham var!

8 Şubat 2023
Gündem

İstanbul Havalimanı’nda gönüllü izdihamı

8 Şubat 2023
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Abone Ol
  • Künye
  • Sık Sorulan Sorular
  • Örnek Gazetelerimiz
  • Arşiv
  • Gizlilik politikası
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Abone Ol
  • Künye
  • Sık Sorulan Sorular
  • Örnek Gazetelerimiz
  • Arşiv
  • Gizlilik politikası
  • Hakkımızda
  • İletişim

Whatsap Destek: +90 531 629 32 92

© 2022 gazetepencere.com ‘da yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır.