ÇOKLU BARO TEKLİFİ MECLİS BAŞKANLIĞINDA

ÇOKLU BARO TEKLİFİ MECLİS BAŞKANLIĞINDA
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında söylemişti, söylediği gibi de oldu. Ak Parti grubu çoklu baro sistemi öngören yasa değişikliği teklifini meclis başkanlığına verdi. Grup Başkan Vekili Cahit Özkan "İstanbul,...

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında söylemişti, söylediği gibi de oldu. Ak Parti grubu çoklu baro sistemi öngören yasa değişikliği teklifini meclis başkanlığına verdi. Grup Başkan Vekili Cahit Özkan "İstanbul, Ankara ve İzmir için üye sayısı 5 binden fazla olan barolarda 2 binden fazla avukat bir araya gelerek baro kurabilecek" açıklamasını yaptı.

Cahit Özkan yaptığı açıklamada, "Baro düzenlemesi 28 maddeden oluyor. Son 20 yılda artan avukat sayısı ve İstanbul, Ankara ve İzmir'de yoğunlaşmış olması rabıtanın kopmasına neden olmuştur. Artan sayı avukatların baro irtibatlarını koparmıştır." dedi.

"Titiz bir çalışma yaptık" diyen Özkan, "DDK'nın ve diğer örgütlerin hazırladığı raporları inceledik. Önceki kanun tekliflerini de değerlendirdik” diyen Cahit Özkan baroların teklif geri çekilmeden görüşme yapılmayacağını, gazete ilanı ile öngörülen değişikliğe hemen bütün baroların karşı olduklarını ilan etmelerine rağmen “ STK'lar, hukuk dernekleri, akademik çalışma yapan akademisyenler ve bütün avukatların görüşlerini aldık” da dedi.