ÇÖL SAFARİSİ

ÇÖL SAFARİSİ
Dünya Kupası için Katar’a gelen futbolseverlerin favori aktivitelerinden biri de çöl safarisi.Başkent Doha’ya yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta, çöl ve denizin birleştiği dünyadaki özel noktalardan biri olan Sealine’da gerçekleştirilen...

Dünya Kupası için Katar’a gelen futbolseverlerin favori aktivitelerinden biri de çöl safarisi.

Başkent Doha’ya yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta, çöl ve denizin birleştiği dünyadaki özel noktalardan biri olan Sealine’da gerçekleştirilen safari, dünyanın farklı noktalarından gelen futbolseverlere unutulmaz anlar yaşatıyor.

Safari, çölde 8 silindirli 4x4 araçlarla gerçekleştiriliyor. Araçlar, son gaz altın renkli kum tepelerinin arasında ilerleyip, dik yamaçlardan inip çıkıyor.

Katılımcıların 4x4 araçları kullanma şansı da yakaladığı çöl safarisi, motosiklet ve ATV’lerle de gerçekleştirilebiliyor.

Çöl safarisi için öncelikle araçlar hazırlanıyor. Safariye katılacakları taşıyacak araçların lastikleri, kumda daha rahat hareket edebilmesi için çöle yakın bir merkezde indiriliyor.

Araçlara biniliyor ve çölün girişinde safariden önce katılanların eğlenceli anlar yaşayabilecekleri etkinlik alanına geçiliyor.

Dünya Kupası’na katılan 32 ülkenin bayraklarıyla donatılmış etkinlik alanında sizi Katar’ın meşhur develeri ve şahinleri karşılıyor.

Kafalarına kendi ülkelerinin bayraklarını taşıyan guthralar takılan turistler, çölde de develer ile tur atma şansını yakalıyor.