“Çölde Noel” projesi futbolu gerdi: 4,5 milyon dolara değer mi?

“Çölde Noel” projesi futbolu gerdi: 4,5 milyon dolara değer mi?
Gazete Pencere Haber MerkeziFutbol Federasyonu’nun Süper kupa maçını Suudi Arabistan’da oynatma projesi tartışmaları da beraberinde getirdi. İlk eleştiri cumhuriyetin 100. yılında oynanacak olan ve lig şampiyonu ile kupa şampiyonu...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Futbol Federasyonu’nun Süper kupa maçını Suudi Arabistan’da oynatma projesi tartışmaları da beraberinde getirdi. İlk eleştiri cumhuriyetin 100. yılında oynanacak olan ve lig şampiyonu ile kupa şampiyonu karşı karşıya getirecek Süper Kupa’nın Türkiye dışına taşınması Galatasaray ile Fenerbahçe taraftarının tepkisine neden oldu. İki kulübün taraftarları karşılaşmanın Türkiye’nin en büyük stadı olan Atatürk Olimpiyat Stadı’nda tribünleri eşit şekilde paylaşımıyla oynanmasına talep ediyor.

Bir diğer öneri ise cumhuriyetin ilanının 100. yıl nedeniyle Süper kupa maçının başkent Ankara’da oynanması. Atatürk’ün milli mücadeleyi başlattığı Samsun’da, kongrelerin toplandığı Erzurum ya da Sivas’ta oynanmasını da dile getiren gruplar var. 100. yıldaki kupanın Türkiye dışına özellikle de Suudi Arabistan'a taşınmasına itirazlar hala oldukça güçlü.

Futbol Federasyonu’nun Süper Kupa tarih olarak 30 Aralık’ı seçmesi de başka bir tartışma konusu. Önce Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk ardından da Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal 30 Aralık tarihine itiraz ettiler. Her iki teknik adam da kadrolarında çok sayıda yabancı futbolcu bulunduğunu ve Hıristiyan sporcuların Noel’de evlerinde olmak istediğini belirterek bu tarihin sakıncasına dikkat çektiler.

Suudi Arabistan’ın Süper Kupa maçı nedeniyle her iki kulübe ödeyeceğim rakam konusunda da soru işaretleri oluştu. Medyaya her iki kulübün de ikişer milyon dolar iştirak bedeli alacağı sızdırıldı. Ancak Gazete Pencere’nin ulaştı bilgiye göre bu rakam dörder buçuk milyon dolar. Ancak her iki rakam da eleştiri konusu olacağı benzer. Çünkü Türkiye’de oynanacak karşılaşmada bilet fiyatları ve yayın gelirleri ile bu tutara yaklaşık bir bedeli ortaya çıkaracak düşüncesi hakim.