Cübbeli Ahmet'in satrançla ilgili sözleri yeniden gündemde: Satranç oynayan da bakan da domuz eti yiyen gibidir

Cübbeli Ahmet'in satrançla ilgili sözleri yeniden gündemde: Satranç oynayan da bakan da domuz eti yiyen gibidir
"Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü satranç oynayanlara ilişkin "Lanetlenmiştir. Elini domuz kanı ile boyamış gibidir. Oynayana bakan domuz eti yiyen gibidir" ifadelerini kullanmıştı. Cübbeli Ahmet’in bu sözleri...
"Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü satranç oynayanlara ilişkin "Lanetlenmiştir. Elini domuz kanı ile boyamış gibidir. Oynayana bakan domuz eti yiyen gibidir" ifadelerini kullanmıştı. Cübbeli Ahmet’in bu sözleri sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Cübbeli Ahmet'in satranca dair konuşması şöyle:

"Satranç tavladan da kumardan da beter. Satranç oynamaktansa ateşi tutmak daha hayırlı. Satranç oynayan kişi insanların en yalancısı. Oynayanlara ölürken kelime-i şahadet nasip olmayabilir. Satranç oynayan lanetlenmiştir. Oynayana bakan da domuz eti yiyen gibidir. Bu oyunları oynayacağınıza elinize tesbih alın, sübhanallah çekin."

İddiaları yalanladı

Diyanet'ten fetva niteliğinde verdiği yanıtta, satrançla ilgili olduğu söylenen hadisin uydurma olduğu vurgulanarak "Satranç oynayan lanetlenmiştir, oyunculara bakan da domuz eti yemiş gibidir' şeklinde söylenen söz, hadis değil uydurmadır. Peygamberimizden santranç oynamayı yasaklayan hiç bir sahih hadis gelmemiştir" açıklaması yapılmıştı.