CUDİ’DE RAKET SESLERİ

CUDİ’DE RAKET SESLERİ
Bir dönem ismi terörle anılan Cudi Dağı eteklerinde artık raket sesleri yükseliyor. Şırnak'ın ilk uluslararası tenis turnuvası olan Cudi Cup, 16 Mayıs tarihinde başladı. 22 Mayıs'a kadar sürecek turnuvada dünyanın dört bir...

Bir dönem ismi terörle anılan Cudi Dağı eteklerinde artık raket sesleri yükseliyor. Şırnak'ın ilk uluslararası tenis turnuvası olan Cudi Cup, 16 Mayıs tarihinde başladı. 22 Mayıs'a kadar sürecek turnuvada dünyanın dört bir yanından tenisçiler raket sallıyor.

Terörden temizlenen Cudi ilk kez uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yapıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığının himayesinde, Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi ve Türkiye Tenis Federasyonu’nun işbirliği ile düzenlenen Cudi Cup tenis turnuvası başladı.

22 Mayıs'a kadar sürecek turnuvaya Türkiye, Rusya, Litvanya, Kazakistan, Tunus, Polonya, İran, Gürcistan ve İngiltere'den 14 yaş ve altı 37'si kız 81 sporcu katılıyor. Geçen yıl ulusal tenis turnuvasına ev sahipliği yapan Şırnak’ta ilk kez uluslararası bir turnuva düzenleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu aralarında çok sayıda gazetecinin de bulunduğu kalabalık bir heyetle Şırnak’a gitti. Bakan Kasapoğlu dahil heyette yer alan herkes heyecanlıydı. Bakan Kasapoğlu Şırnak Üniversitesi kampüsünde düzenlenen organizasyon hakkında Vali Ali Hamza Pehlivan’dan bilgi aldı, kortlarda incelemelerde bulundu, sporcularla sohbet etti.