Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadını, ailenin karşısına yerleştiren her türlü yaklaşımı reddediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadını, ailenin karşısına yerleştiren her türlü yaklaşımı reddediyoruz
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı kapsamında konuştu.Gazete Pencere Haber MerkeziAKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 8...
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı kapsamında konuştu.

Gazete Pencere Haber Merkezi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar vesilesiyle düzenlenen Türkiye'ye Güç Veren Kadınlar Programı'nda konuştu. Ailenin önemine vurgu yapan Erdoğan, "Ailenin zayıfladığı dönemlerde kadın, erkek, çocuk fark etmeksizin tüm bireyler de kötüye gitmiş, toplum kan kaybetmiştir. Bu bakımdan güçlü aile, sadece millet ve devlet olarak bekamızın değil aynı zamanda geleceğimizin de garantisidir. Güçlü ailenin ilk ve en önemli şartı ise hiç şüphesiz güçlü kadındır." dedi.

Kadının ve ailenin en büyük düşmanının "cinsiyetsizleştirme" politikası olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Ülkemizde aile kavramına karşı alerjisi olan bir kesim, eskiden beri var" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Buradan dünyanın tüm emekçi kadınlarına, mazlum kadınlarını, mağdur kadınlarını yürekten selamlıyorum.

Vatanımız, bayrağımız, bağımsızlığımız için canlarını ortaya koyan ülkemizin tüm yiğit kadınlarını rahmetle yad ediyorum. Şehitlerimizin her biri birer metanet abidesi olan anne babalarına, geride boynu bükük, gözü yaşlı, kalbi mahzun bıraktıkları eşlerine ve öksüzlerine Mevla'dan sabırlar diliyorum. 81 vilayetimizin tamamında, 922 ilçemizin her birinde anne olarak, eş olarak, kardeş olarak, evlat olarak hayatımıza anlam katan kadınlarımıza hasleten şükranlarımı sunuyorum.

"Siyasete kadın elinin değmesini daima destekledik"

Biliyorsunuz önümüz seçim.

Bundan 22 gün sonra sandıklara giderek inşallah yerel yöneticilerimizi belirleyeceğiz. Belediye başkanlığından meclis üyeliklerine ve muhtarlıklara kadar her kademede kadın adayların seçimlere yoğun ilgi gösterdiğini görüyoruz.

Siyasete kadın elinin değmesini daima desteklemiş, siyasi hayatı boyunca kadınlarla beraber yol yürümüş bir kardeşinizim.

31 Mart seçimlerine hazırlanan tüm kadın belediye başkan adaylarını, meclis üyesi adaylarını, muhtar adaylarını selamlıyor, kendilerine şimdiden başarılar diliyorum.

Sadece 8 Mart değil, yılın kalan 364 günü de esasen kadınların günüdür, öyle olmalıdır. Kadınların şahsi hayatımızın yanı sıra, devletimiz, milletimiz ve insanlığa yaptığı katkılar yılda sadece 1 güne hapsedilemeyecek kadar büyüktür, önemlidir, kıymetlidir.

Bizim nazarımızda 8 Mart'ı diğer günlerden ayıran yegane husus hayatı paylaştığımız kadınlara olan minnettarlığımızı şu an olduğu gibi çeşitli programlarla ifade etmemize vesile olmasıdır.

"Türkiye yüzyılının hazırlıklarını güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye ekseninde yürütüyoruz"

Türkiye yüzyılının hazırlıklarını  güçlü kadın, güçlü aile güçlü Türkiye ekseninde yürütüyoruz.

Amacımız sırasıyla kadını, aileyi ve ülkemizi güçlendirmektir.

Burada bir hususu özellikle ifade etmek isterim.

Biliyorsunuz, bizim inancımızda ve kültürümüzde aile, toplumun temel direğidir. Yeryüzüne indirilen ilk insanlar olan Hz. Adem ve Hz. Havva validemiz aynı zamanda ilk ailedir. Hz. Adem ve Hz. Havva ile başlayan aile kurumu tarih boyunca insanı insan yapan değerlerin yaşatılmasına imkan sağlamıştır.

"Aile ne kadar güçlüyse, bireyler ve toplum da o derece güçlüdür"

Aile, bireyleri ayakta tutmuş, toplumu yozlaşmalara karşı korumuş, iyi, güzel ve doğru olanın yaşayarak öğretilmesini temin etmiştir. Şurası tartışmasız bir gerçektir ki aile ne kadar güçlüyse bireyler ve toplum da o derece güçlü olmuştur.

Aynı şekilde ailenin zayıfladığı dönemlerde kadın, erkek, çocuk fark etmeksizin tüm bireyler de kötüye gitmiş, toplum kan kaybetmiştir. Bu bakımdan güçlü aile, sadece millet ve devlet olarak bekamızın değil aynı zamanda geleceğimizin de garantisidir. Güçlü ailenin ilk ve en önemli şartı ise hiç şüphesiz güçlü kadındır.

"Kadını ailenin karşısına yerleştiren her türlü yaklaşımı reddediyoruz"

Hal böyle iken aile ile kadını ayıran, kadını ailenin karşısına yerleştiren, kadın ve aile arasında duvarlar ören her türlü yaklaşımı reddediyoruz, farklı ambalajlar içinde toplumumuza sunulan bu tür bakış açılarını sadece milletimiz için değil tüm insanlığın istikbali adına tehlikeli buluyoruz.

Ülkemizde aile kavramına karşı alerjisi olan bir kesim, eskiden beri var. Bunlar modernleşme ve batılılaşma iddiasıyla aile mefhumuna karşı adeta savaş ilan etmiş durumdalar. Bakanlığımızın yanında yer alan aile kavramından bile rahatsız oluyorlar. Bunların bir başka özelliği de lafa gelince özgürlüğü, demokrasiyi kimseye bırakmamaları. Ama kendi kalıplarına uymayan herkesi ötekileştirenler de yine bunlardır. Sorsanız kadın haklarını savunuyoruz derler fakat 28 Şubat vari vesayet dönemlerinde kadınların eğitim, çalışma ve siyasi temsil haklarının gasp edilmesine aleni destek verdiler.

"Kadının ve ailenin en büyük düşmanı cinsiyetsizleştirme politikalarıdır"

Kadının ve ailenin en büyük düşmanı olan cinsiyetsizleştirme politikalarına karşı tek bir cümle kurmazlar. Aynı şekilde kendileriyle aynı ideolojik kabileye mensup bazı kibirli siyasetçilerin, başımızın tacı olan ev hanımlarını aşağılaması, hor görmesi karşısında gıklarını dahi çıkarmazlar.

Dünyada kadın hakları diye ortalığı ayağa kaldıranların, 7 Ekim'den beri Filistin'de katledilen çoğu kadın ve çocuk 32 bini aşkın masum için seslerini yükselttiklerini hiç duydunuz mu?

Aile içi şiddeti, şikayete tabi olmaktan çıkardık. Daha pek çok alanda tarihi nitelikte adımlar attık. Bu çabalarımız neticesinde de en az bir eğitim düzeyini tamamlama oranı kadınlarda yüzde 70'lerden yüzde 90 seviyelerine ulaştı.

Karar alma mekanizmalarında kadın temsil oranı 4-5 kat arttı. İstihdamdaki kadın sayısı 6 milyondan 10,5 milyona çıktı.

Covid-19 salgını döneminde eşim Emine Erdoğan'ın liderliğinde başlatılan destek paketiyle kadın girişimcilerin yanında olduğumuzu gösterdik.

31 Mart'ta İstanbul başta olmak üzere, tüm şehirlerimizde kadınlardan yine güçlü destek beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Rabbim, yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum. Ödüle layık görülen kardeşlerimi kutluyor, Türkiye'ye güç veren kadınlara en kalbi şükranlarımı sunuyorum. "