CUMHURBAŞKANLIĞI #HELPTURKEY DEDİ, MUHALEFET TEPKİ GÖSTERDİ

CUMHURBAŞKANLIĞI #HELPTURKEY DEDİ, MUHALEFET TEPKİ GÖSTERDİ
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'yla da sel ve yangınlarda zarar görenler için insani yardım kampanyası başlatıldı. Kişi ve kuruluşlar da kampanya için nakdi yardım yapabilecek. Kampanyayı da Afet ve Acil Durum...

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'yla da sel ve yangınlarda zarar görenler için insani yardım kampanyası başlatıldı. Kişi ve kuruluşlar da kampanya için nakdi yardım yapabilecek. Kampanyayı da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yürütecek.

Cumuhrbaşkanı Kararı ile ilan edilen insani yardım kapsamında valilikler, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca toplanan yardımlar kampanyaya aktarılacak.

CHP’li Veli Ağbaba, “Yangında yüz binlerce insan ‘Help Turkey' diyerek yangın söndürme uçağı istedi diye ‘bunlar devleti aciz gösterdi' diyen iktidar, şimdi en yetkili ağızdan ‘Help Turkey' diyor. Cumhurbaşkanın IBAN'la halktan para istemesi devleti aciz göstermiyor mu? Devleti aciz duruma düşüren işte bu iktidardır” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da sosyal medya paylaşımında, "Somali'ye 30 milyon dolar hibe eden Erdoğan, ülkemizdeki afetler için vatandaşa yine IBAN atıyor" ifadelerini kullandı.

Hükümeti krizler karşısında önlem almamakla suçlayan Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan ise hükümete, "IBAN söz konusu olunca en öndesiniz, ayıptır" eleştirisini yöneltti.