Çuvalla maaş gramla peynir

Çuvalla maaş gramla peynir
Daha önce Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı’nın 45 bin 813 lira, yönetim kurulu üyelerinin ise 43 bin 522 lira maaş aldığını açıklayan; Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı’nın yıllık maaşının 250 bin euro, yönetim...

Daha önce Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı’nın 45 bin 813 lira, yönetim kurulu üyelerinin ise 43 bin 522 lira maaş aldığını açıklayan; Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı’nın yıllık maaşının 250 bin euro, yönetim kurulu üyelerinin maaşlarının ise 100 bin euro olduğunu duyuran CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, bu kez de Cumhurbaşkanlığı’nın en tepedeki bürokratının maaşını hesapladı.
Yavuzyılmaz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte kamuda en yüksek devlet memuru olarak belirlenen Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’nın Cumhurbaşkanlığı’ndaki görevinden aldığı maaşın 22 bin 906 TL olduğunu açıkladı. Yavuzyılmaz’ın verdiği bilgilere göre Kıratlı, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeliğinden 24 bin TL, YÖK üyeliğinden 37 bin 796 TL maaş alıyor
Erdoğan’ın maaşı 88 bin lira
Kıratlı’nın aylık net gelirinin 84 bin 702 TL olduğu Ankara’da, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2021 yılı için belirlenen maaşı 88 bin TL. Erdoğan, 12 Mart’ta, ekonomide reform paketini açıklarken, “Kamu görevlileri, kadrolarına bağlı pozisyonları dışında, en fazla bir kurumun yönetim veya denetim kurullarında görev alabileceklerdir” demişti.
Ayetli savunma
Kıratlı, Yavuzyılmaz’ın maaşı ile ilgili açıklamasına sosyal medya hesabından Hucurat suresi ile yanıt verdi. Kıratlı, paylaşımında, “Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın” ifadelerini kullandı.

‘5 kişilik aile 100 gram peynir alıyor’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli’nin Tavas ilçesindeki Nikfer pazarında, pazarcıları ve kahveci esnafını ziyaret etti, sorunlarını dinledi. Bir peynirci, Karaca’nın, “Gram gram mı peynir satıyorsunuz” sorusuna, “Evet. 100 gram, 200 gram alıyor. 100 gram benim bir lokmalık peynirim yani, bir oturuşta yerim yani. 5 kişilik aile alıyor bunu” karşılığını verdi.