Davutoğlu: “Dip dalgası geliyor”

Davutoğlu: “Dip dalgası geliyor”
Halkın siyasi ve ekonomik atmosfere tepkili olduğunu söyleyen Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, “Son derece dinamik bir halk tepkisi var. Bir dip dalgası geliyor” yorumunu yaptı.Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin...

Halkın siyasi ve ekonomik atmosfere tepkili olduğunu söyleyen Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, “Son derece dinamik bir halk tepkisi var. Bir dip dalgası geliyor” yorumunu yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin il başkanları toplantısının ardından hükümete yine sert sözlerle yüklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Davutoğlu “Tüm baskılara rağmen başbakan ve cumhurbaşkanı oldu. Kendisine yapılan baskıları unutarak, ilkelerini unutarak, ben merkezci ve dar bir çevrenin ihtiraslarına dayalı bir siyaseti tercih ettikten sonra, kendi geçmişini de unutarak bizi engellemeye çalıştı'  ifadelerini kullandı.

Yurt gezilerinde halkın siyasi ve ekonomik atmosfere tepkisini gördüğünü söyleyen Davutoğlu 'Bir sene önce yaptığım yurt gezileri ile şimdiyi karşılaştırdığımda, susan halkın şimdi sokaklarda çok açık konuştuğunu görüyorum. Son derece dinamik bir halk tepkisi var. Bir dip dalgası geliyor. Batman'da insanların derdi neyse, Alanya'da da insanların derdi o, Bartın'da da derdi o. İnsanımızın iş, aş ve gelecek kaygısı var” diye konuştu.

Davutoğlu, yolsuzluk, şatafat, kibir, yöneticilerin halka olan karşı tavrı ve nepotizm üzerinden büyük bir ahlaki çöküş olduğunu söyledi ve “Bizim milletimiz önündeki lidere bakarak yürür. Devletin tepesinde aile ilişkileri böyleyse rektörü de böyle olur, valisi de böyle olur” dedi.

İsim vermeden MHP yönetimini de hedef alan Davutoğlu “Genel Merkezlerindeki saatlerini 17:25'e ayarlayıp, şimdi yurt dışına kaçan gazetecilere, bu bağlamda mülakat verip şimdi her konuda iktidarı destekleyenlere, eminim ki samimi MHP'li kitleler hesabını soracaktır" ifadelerini kullandı.