Davutoğlu: Kaybedersek Kuzey Kore oluruz

Davutoğlu: Kaybedersek Kuzey Kore oluruz
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakı masasında yaşanan aday krizine ilişkin, “Evet bir kriz oldu ama bence faydalı bir krizdi. Hiç kriz çıkmıyorsa bir aktör dominant demektir. Çözülüyorsa o kriz,...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakı masasında yaşanan aday krizine ilişkin, “Evet bir kriz oldu ama bence faydalı bir krizdi. Hiç kriz çıkmıyorsa bir aktör dominant demektir. Çözülüyorsa o kriz, öldürmeyen darbe güçlendirir,” dedi.

Fox TV’de İlker Karagöz’ün konuğu olan Davutoğlu, Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanması halinde yaşanabilecekleri Kuzey Kore örneğini vererek anlattı. Davutoğlu, “Türkiye ya çok sert gerilimler yaşar ya da görünüşte demokrasi olan ama aslen alakası olmayan bir yapıya bürünür. Ülke adı vermek istemiyorum ama Kuzey Kore’ye kadar gider bu örnek ülkelerin ucu,” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in önceki akşam Fatih Altaylı’nın programında yaptığı açıklamaları, “Bu sürecin en önemli şeylerinden biriydi,” ifadesiyle değerlendiren Davutoğlu, “Gece aradım tebrik ettim kendisini. Her şeyden önce dostuz. Sayın Akşener açık oynar, net konuşur,” dedi.