Davutoğlu meydan okudu: İlk miting AKP’nin en çok oy aldığı ilçede

Davutoğlu meydan okudu: İlk miting AKP’nin en çok oy aldığı ilçede
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, ilk mitingini İstanbul’da AKP’nin en yüksek oy aldığı ilçe olan Sultanbeyli'de düzenledi. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı sosyal konut projesine tepki gösterdi, “2019...

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, ilk mitingini İstanbul’da AKP’nin en yüksek oy aldığı ilçe olan Sultanbeyli'de düzenledi. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı sosyal konut projesine tepki gösterdi, “2019 Aralık'ta bu projeyi getirmiş, 100 bin konut demiştiniz. 2.5 yıl oldu. Nerede bu konutlar? Yok. Bu 250 bin konutu da bilin ki yapmayacaklar.” dedi.

Ahmet Davutoğlu, "Sizi nasıl aldatıyorlar bakın. Bir sosyal konut projesi açıkladı Sayın Erdoğan. İşler zora girince ya bir yerde petrol bulduk diyorlar ama bir şey çıkmıyor. Ya da zaten yaptıkları bir projeyi allayıp pullayıp tekrar getiriyorlar." ifadelerini kullandı. Gelecek Partisi lideri özetle şunları söyledi:

YOLSUZLUKLA MÜCADELE DEYİP HER TÜRLÜ YOLSUZLUĞU YAPANLARDAN DEĞİLİZ
"Bugün Sultanbeyli meydanını dolduran on binler, Ankara'ya bir mesaj gönderiyorlar. Diyorlar ki 'Devr-i iktidarınız bitti.' Geliyoruz, geliyoruz, geliyoruz… Yolsuzluklar dönemi bitti. Yoksulluk dönemi bitecek, geliyoruz. Biz yolsuzlukla mücadele deyip her türlü yolsuzluğu yapanlardan değiliz. Biz gemilerle servet biriktirenlerden değil, gemileri yakanlarız."

GENÇLERE 3 VAAT
“Gençler; size üç temel vaadim var: 1- Üniversiteyi bitirdiğinizde eğer kamu sınavına girecek olursanız bilin ki değil sınav çeteleri bütün cihan gelse hakkınızı yedirtmeyeceğiz. Mülakat gidecek, liyakat gelecek. 2- Özel sektör kamu iş birliğiyle meslek liselerini merkeze alacağız. Herkesi üniversiteye gitmeden de meslek sahibi yapacağız. Bu okullardan mezun olanlar istihdam edildiğinde iki yıl bütün ücretleri devlet tarafından ödenecek. 3 - Gençler bir girişim projesi getirdiğinde 500 bin TL karşılıksız hibe vereceğiz. Proje tutarsa bir yıl içinde bir milyon lira faizsiz kredi vereceğiz. O da tutarsa üç yıl vergi muafiyeti getireceğiz."

"ORTA SINIFI AYAĞA KALDIRACAĞIZ"
"İktidara gelir gelmez yapacağımız ilk bütçenin en önemli hedefi gelir adaletini sağlamak olacak. Bunlar zengini daha zengin, fakiri daha fakir yaptı. Türkiye'de orta sınıf kalmadı. Biz orta sınıfı ayağa kaldıracağız. Nasıl mı? Asgari ücreti uluslararası standartlara getireceğiz. Hiçbir emekli maaşı asgari ücretin altında olmayacak. Çiftçilere sesleniyorum. Bu KKM'ye aktarılan 250 milyar TL var ya; faizcilere, rantiyecilere aktarılan bu parayı, bu kaynakları çiftçilerimize aktaracağız."

"KİMSE DEVLETİN HAZİNESİNİ SOYAMAYACAK"
"EYT'lilerin çözüm paketini iki yıl önce oluşturduk. Çalışma Bakanı aralıkta çözecekmiş. Günaydın, günaydın… Geldiğimiz ilk hafta EYT'lilerin bütün haklarıyla birlikte bu sorunu da çözeceğiz. Konut, öğrenci yurtlarıyla ilgili tüm sorumluluk devlete ait olacak. Öğrencilerimizi yurt kapılarında mahrum bırakmayacağız. Vergi düzenlemelerini yeniden gözden geçireceğiz. Dolaylı vergilerle yapılan zulümlere son vereceğiz. En önemlisi bu milleti sömüren asalaklar var ya… İmar, faiz ve uyuşturucu baronlarını, o asalakları birer birer hazinenin üzerinden alıp kenara fırlatacağız. Kimse devletin hazinesini soyamayacak. Dünyada en yüksek faizi biz ödüyorsak sorumlusu bunlardır. Dış mihrak demesinler Türkiye'de ekonomik krizi tek mihrakı var o da cehalet, liyakatsizlik."

ŞAHİN: ADAYIMIZ AHMET DAVUTOĞLU
Gelecek Partisi’nin Sultanbeyli’deki mitinginde açılı konuşması yapan İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, “Buradan ilan ediyoruz, adayımız Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’dur” dedi. Davutoğlu’nun miting yaptığı alana, “Yüzde 50 oyu bir kere aldın, bir daha alırsın” pankartı da asıldı.

BİR ADAY İLE İLGİLİ FİİLİ İKLİM OLUŞTURMA ÇABASINI DOĞRU BULMUYORUM
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu son günlerde artan 6’lı Masa tartışmalarını değerlendirdi, “Nehrin yarısını geçtikten sonra dönmenin yaratacağı tahribat devam etmenin yaratacağı tahribattan fazla olabilir” dedi, masada dağılma riski görmediğini söyledi.

Davutoğlu kendileri için kimin aday gösterileceğinden çok, ‘nasıl’ sorusuna verilecek yanıtın önemli olduğunu vurguladı, “Geçiş süreci nasıl olacak, yetkiler nasıl kullanılacak” sorularına somut yanıtlar verildikten sonra adayın ikincil önemde olduğunu söyledi. Davutoğlu buna rağmen, kurmaylarının Kılıçdaroğlu ve masa ile ilgili açıklamalarını da eleştirdi, “Adayı liderler konuşacak diye bir prensip kararı var, partilerdeki isimlerin bu prensibe hassasiyet göstermesini bekleriz. Bir aday ile ilgili fiili iklim oluşturma çabasını doğru bulmuyorum” dedi.

ADAY, PARTİSİNİ BIRAKMALI
Gelecek Partisi lideri Davutoğlu adayın parti aidiyeti ile ilgili de hassasiyeti var. Davutoğlu, “Aday olacak isim parti kimliğini bırakması gerekir, geçiş döneminde siyasi rekabet içinde olması doğru olmaz” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi liderine göre adayın parti aidiyeti devam ederse seçildikten sonra elindeki gücü partisi lehine kullanabilir ve partiler arasındaki dengenin bozulmaması için adayın rekabetin dışına çıkması gerekiyor.

Peki ortak aday belirleyememe ihtimali var mı. Bunu tercih etmem diyen Davutoğlu’na göre bu ihtimal düşük ama çoklu aday da masanın lağvedileceği manasına gelmez. Ahmet Davutoğlu, “Neticede belli başlı konularda uzlaşmış olmak seçimin ikinci turunda bir arada olmayı kolaylaştırır” dedi, “Ortak aday olmazsa Erdoğan seçimi kazanır” görüşüne katılmadığını, bunun dillendirilmesinin muhalefet için tehlikeli olduğunu söyledi.