Delta yasağı

Delta yasağı
Delta varyantı nedeniyle ilk yasaklar Bartın’dan geldi.İlk olarak Hindistan’da tespit edilen ve bulaşıcılığı daha yüksek olan Delta varyantı birçok ülkede görülmeye başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de...

Delta varyantı nedeniyle ilk yasaklar Bartın’dan geldi.
İlk olarak Hindistan’da tespit edilen ve bulaşıcılığı daha yüksek olan Delta varyantı birçok ülkede görülmeye başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de de Delta varyantının görüldüğünü ve sayısının giderek arttığını belirtmişti.
Kurban Bayramı’na sayılı günler kalmışken ve normalleşmeye de başlamışken ortaya çıkan mutasyon endişeye neden oluyor. Bu kapsamda Bartın’da da bayram öncesi yeni yasak kararları alındı. Türkiye’de ilk kez Delta varyantı nedeniyle kısıtlama kararı alınan Bartın’da aile ve akraba bayramlaşmaları dışındaki etkinlikler Valilik tarafından yasaklandı. Şehirde gelenek haline gelen bayramlarda toplu yemek yemek ve güreş gibi etkinlikler bu sene gerçekleşmeyecek.
Öte yandan Tunceli’de 52 kişi, Diyarbakır’da 10 katlı bir apartman, Ordu’da ise 2 mahalle de koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı.