Deltacron Avrupa’dan sonra Orta Doğu’da da görüldü

Deltacron Avrupa’dan sonra Orta Doğu’da da görüldü
Covid-19’un Delta ve Omicron genlerini içeren ve “Deltacron” adı verilen yeni varyantı Avrupa başta olmak üzere tüm dünyada etkisini göstermeye başladı. Farklı ülkelerden gelen peş peşe açıklamalar sonrası Deltacron alarmı...

Covid-19’un Delta ve Omicron genlerini içeren ve “Deltacron” adı verilen yeni varyantı Avrupa başta olmak üzere tüm dünyada etkisini göstermeye başladı. Farklı ülkelerden gelen peş peşe açıklamalar sonrası Deltacron alarmı verildi. En son İsrail de ülkede Deltacron virüsü tespit ettiklerini duyurdu.

İsrail, ülkede görülen Deltacron vakalarının Avrupa’dan dönenler arasında tespit edildiğini aktardı. Virüse rastlanan kişinin karantinaya alındığı ve virüsün başka insanlara bulaşmasının engellendiği vurgulandı. 2022 yılında ilk kez Fransa’da ortaya çıkan Deltacron, Avrupa’da Danimarka ve Hollanda’da da tespit edildi. İngiltere’de Deltacron vaka sayısı en az 30 olarak açıklanırken, ABD’de de vakaların görüldüğü aktarıldı. Güney Kıbrıs’ta da vaka sayısı 25 olarak açıklandı.

HENÜZ TÜRKİYE’DE AÇIKLANMADI
Türkiye’de ise henüz Deltacron varyantı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.