DEM Parti Esenyurt ilçe eş başkanları gözaltına alındı

DEM Parti Esenyurt ilçe eş başkanları gözaltına alındı
DEM Parti’nin Esenyurt İlçe Örgütü eş başkanları Bahar Karataş ile Fatih Ergün, sabah saatlerinde gözaltına alındıHalkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Esenyurt İlçe Örgütü eş başkanları Bahar Karataş...
DEM Parti’nin Esenyurt İlçe Örgütü eş başkanları Bahar Karataş ile Fatih Ergün, sabah saatlerinde gözaltına alındı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Esenyurt İlçe Örgütü eş başkanları Bahar Karataş ile Fatih Ergün, sabah saatlerinde gözaltına alındı. Her iki eş başkanın evinde arama yapıldı.

Aynı saatlerde parti binasında da polislerce arama yapıldı. İçeride bulunan kitaplar, dergiler ve bilgisayarlara el konuldu.

Yapılan gözaltıların gerekçesi henüz öğrenilemedi

İl Örgütü: saldırılara boyun eğmeyeceğiz

DEM Parti İstanbul İl Örgütü'nün X hesabından yapılan paylaşımla ilçe örgütü binasında yapılan arama ve eş başkanların gözaltına alınmasına tepki gösterildi.

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı: "İktidarın siyasi kırım operasyonları devam ediyor! Bu sabah #Esenyurt İlçe binamız hukuksuzca polis baskınına uğradı, İlçe Eşbaşkanlarımız Fatih Ergün ve Bahar Karataş Eşiyok evlerinde gözaltına alındı. İktidarın partimizi kriminalize etmeye dönük bu saldırılarına boyun eğecek değiliz. Duyarlı tüm çevreleri dayanışmaya çağırıyoruz"