DEM'e 'ambargo' kalktı, Beştaş Habertürk'te: 2019 kararı bir sefere mahsustu

DEM'e 'ambargo' kalktı, Beştaş Habertürk'te: 2019 kararı bir sefere mahsustu
DEM Parti'nin İstanbul eş başkan adayı Meral Danış Beştaş, Habertürk'te katıldığı canlı yayında "2019'dan bu yana nasıl bir değişiklik oldu da aday çıkarttınız?" sorusuna, "Meclis'te 3. büyük partiyiz. 2019 kararı bir...
DEM Parti'nin İstanbul eş başkan adayı Meral Danış Beştaş, Habertürk'te katıldığı canlı yayında "2019'dan bu yana nasıl bir değişiklik oldu da aday çıkarttınız?" sorusuna, "Meclis'te 3. büyük partiyiz. 2019 kararı bir sefere mahsus bir karardı, normale döndük" dedi.

‘Kamu kuruluşu değiliz’ diyerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) olan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'ne (DEM Parti) ambargo uygulayan Habertürk, bu kararı Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimleri’nde olduğu gibi bu Yerel Seçimler öncesinde de kaldırdı.

DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eş başkan adayı Meral Danış Beştaş, bu akşam Habertürk’e katıldı.

Beştaş, "Seçim sürecinin DEM Parti üzerinden konuşulan konusu aday çıkaracak mı çıkarmayacak mıydı. bir dönem Başak Demirtaş'ın adaylığı konuşuldu. 2019'da aday çıkartmadınız. 2019'dan bu yana nasıl bir değişiklik oldu da aday çıkarttınız?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Meclis'in 3. büyük partisiyiz. Belediyelerimize kayyım atansa da belediyelerimiz var. Yasal olanı her siyasi partinin kendi kimliğiyle siyasete girmesidir. 2019 kararı bir sefere mahsus bir karardı, Kaybettirme ve kazandırma üzerine o seçime özgü bir karardı. Ama bugün bir parti olan seçime girme kararı aldık. aslolan budur."

"DEM Parti seçim dönemlerinde çok konuşulan bir parti. Kürtler seçim dönemlerinde tartışılıyor.

"Başak'la kıyaslanmam kötü bir şey"

Başak Demirtaş'ın adaylığı konusunda, Demirtaş aday olsaydı İmamoğlu kaybederdi. Beştaş aday oldu İmamoğlu'na kazanma fırsatı verildi" yorumu sorulan Beştaş, şunları söyledi:

"Selahattin Demirtaş da Başak Demirtaş da partimizle mutabakat halinde aday olmayacağını belirtti. Aday olabileceğini açıkladığında kamuoyundaki tartışmaları hatırlayalım. Korkunç linçler ve saldırılar meydana geldi. Siyasi ticaret gibi görenler öne geçti. Biz hiçbir yoldaşımızı bu şekilde ezdirmeyiz. Bu tartışmalar kabul edilemez. Biz bu işi onurlu bir iş olarak görüyoruz. Kürdün de Alevinin de Çerkez'in de özgür olduğu bir Türkiye hayal ediyoruz. Partimizin bilgisi dahilindeydi ve ortaklaşıldı. Eğer kazandırmak isteseydik aday çıkarmazdık. Kazandırma ve kaybettirme siyaseti yürütmüyoruz. Kazanmak üzerine yürüyoruz. Nasıl olsa oy oranları belli diyenler için bizim için kazanmak o belediye koltuğuna oturmak değil, bizim için kazanmak Türkiye'ye hakikati anlatmak. Bunu Türkiye yurttaşlarının duymaya ihtiyacı var.

Bu soruya en net yanıtı şöyle verebilirim. Sevgili Başak'la benim kıyaslanmam kötü bir şey. İstanbul seçmeni Başak'ı da görse aynı mührü basacak Beştaş'ı da görse aynı mührü basacak. Çünkü bizim seçmenimiz aynı."

"Türk seçmenle aramıza kimse giremez mi demeliyiz?"

İmamoğlu'nun Kürt seçmenle aramıza kimse giremez söylemi sorulduğunda Beştaş, "O zaman biz de Türk seçmenle aramıza kimse giremez mi demeliyiz. Bir kere Kürt seçmen demek bile bir ayrımcılık."

Seçmeninizden İmamoğlu veya Kurum'a da olabilir seçmeninizden rakiplerinize bir geçiş var mı? sorusuna da yanıt veren Beştaş, "Türkiye siyasetini izliyoruz ve kimin ne amaçladığını bilen bir yerden bu sorular soruluyor. Netice de Habertürk veya Sözcü, CNN, herkes başka bir perspektiften veriyor. Biz şunu diyoruz, Biz kazanmak için yola çıktık. Bizim oyumuz bize. Kayış ihtimaline binaen söylüyorum, tabii ki oy ve destek istiyoruz seçmenimizden. Benim gözlemim muhafazakar kesimde iktidara büyük bir tepki var. Erzurum'da Mardin'de.... Diğer yandan Burcu Köksal açıkça ayrımcı bölücü ırkçı söylemler de bulundu."