Demirören Medya’dan ikinci sendika operasyonu!

Demirören Medya’dan ikinci sendika operasyonu!
2019 yılında Demirören Medya Grubu, Türkiye Gazeteciler Sendikası'na üye olan sendikalı 45 gazeteci tazminatsız işten çıkarmıştı. Gazeteciler haberi işteyken evlerine gönderilen tebligatlarla almış, gazetecilerin tazminatları...

2019 yılında Demirören Medya Grubu, Türkiye Gazeteciler Sendikası'na üye olan sendikalı 45 gazeteci tazminatsız işten çıkarmıştı. Gazeteciler haberi işteyken evlerine gönderilen tebligatlarla almış, gazetecilerin tazminatları da ödenmemişti. Medya grubu, 3 yıl süren toplu davalar sonucu gazetecilere yüklü miktarda tazminat ödemeye mahkûm edilmişti. Türkiye Gazeteciler Sendikası geçen haftalarda sendikanın Hürriyet gazetesinde imza yetkisini kazandığını belirterek gazete yönetimi ve Çalışma Bakanlığı’na yetki belgesi için çağrı yapmıştı.

Gazeteci Erol Işık kendi adını taşıyan internet sitesi üzerinden, Demirören Medya Grubu’nun sendikalı personel sayısını azaltarak toplusözleşmeden kaçınmak için yaptığı hamleleri duyurdu.

Yazıya göre Demirören, sendika çoğunluğunu kaybetsin diye personelin bir kısmının kadrosunu farklı şirketlere aktarmakta buldu. Gazeteci Işık, çalışanların sendikasız Vatan Gazetesi’ne geçmesi için baskı yapmaya başlandığını öne sürdü.