Demirören'den BirGün Gazetesi'ne 100 bin liralık tazminat davası

Demirören'den BirGün Gazetesi'ne 100 bin liralık tazminat davası
Demirören Holding, BirGün Okur Temsilcisi Faruk Bildirici'nin kaleme aldığı "CNN Türk'ün paralı programları" başlıklı yazısı nedeniyle, BirGün'e 100 bin TL'lik tazminat davası açtı.Demirören Holding, BirGün Okur Temsilcisi...
Demirören Holding, BirGün Okur Temsilcisi Faruk Bildirici'nin kaleme aldığı "CNN Türk'ün paralı programları" başlıklı yazısı nedeniyle, BirGün'e 100 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Demirören Holding, BirGün Okur Temsilcisi Faruk Bildirici'nın kaleme aldığı "CNN Türk'ün paralı programları" başlıklı yazısı nedeniyle BirGün'e 100 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Bildirici söz konusu yazısında kamuoyunda da oldukça uzun süredir tartışılan Demirören'in Ziraat Bankası'na olan kredi borcunun önemli bir kısmının ödenmemesine değinmişti. Bildirici "CNN Türk’ün üst düzey yöneticilerinin paravan bir şirket kurduğu, programlara çıkarılan kişilerden alınan paraların bu şirkete aktarıldığını" belirtmişti.

Erişim engelleme talebi

Gazetemizden 100 bin TL tutarında manevi tazminat talep eden avukatlar ayrıca dava sonuçlanıncaya kadar içeriğin kaldırılması ve erişimin engellenmesini de talep etti.

Faruk Bildirici'den konuya ilişkin açıklama geldi. Bildirici şu sözleri kaydetti:

Bu davayı, Demirören'in Ziraat Bankası'ndan aldığı kredinin ve "paralı yayınlar"ın sorgulandığı bir zemine dönüştürmek başlıca çabam olacak. Aslında yazıda ben Demirören Grubu'nun "paravan şirket" iddialarına verdiği yanıtı da aktarmış, asıl olarak "paralı canlı yayınlar"ı eleştirmiştik. Etik açıdan yaptığım bu eleştiriye böyle bir davayla yanıt verilmesini korkutma amaçlı algıladım. Şimdilik sadece BirGün'e dava açmaları da enteresan. Yazının yayımlandığı diğer yerlerle ilgili bir gelişme yok bildiğim kadarıyla. Ama yine de böyle bir davayla karşılaşmak istemezseniz yazımdan o bölümü çıkarmak isterseniz ben bu tavrınızı anlayışla karşılarım. Size bunu söylemeye yükümlü olduğumu düşünüyorum. Tabii elbette karar sizin... Selamlar, sevgiler...