Demirören'den iflas açıklaması

Demirören'den iflas açıklaması
Demirören Grubu Almanya'daki gayrimenkul şirketinin iflası hakkında kamuoyuna açıklama yaptı.Demirören Grubu Almanya'da bulunan Mikare Real Estate şirketinin Tayfun Demirören'e ait olduğunu ve faaliyetlerinin devam ettiğini belirtti....

Demirören Grubu Almanya'daki gayrimenkul şirketinin iflası hakkında kamuoyuna açıklama yaptı.

Demirören Grubu Almanya'da bulunan Mikare Real Estate şirketinin Tayfun Demirören'e ait olduğunu ve faaliyetlerinin devam ettiğini belirtti. "2020 yılında çekilen 240 milyon euroluk kredinin ödenmemesi sebebiyle geçici iflas kararı verildi" haberine ilişkin, şirketin borçlarının Tayfun Demirören sorumluluğunda olduğu vurgulandı.

Demirören Grubu'nun yaptığı açıklama şu şekilde:

"Kamuoyuna Arz Olunur,

Tayfun Demirören’e ait Mikare Real Estate, Yönetim Kurulu Üyemiz Tayfun Demirören'in şahsına ait kendi aile şirketi olup, bu şirketle ilgili tüm yatırım ve borçlardan kendisi sorumludur. Demirören Yatırım Holding’in Almanya’da herhangi bir gayrimenkul şirketi ve kredi borcu bulunmamaktadır.

Holdingimiz ve grup şirketlerimiz tüm faaliyetlerine sağlıklı bir mali yapı ve yeni yatırımlar çerçevesinde devam etmektedir.

Son dönemde tarafımıza yönelik, dozu artan ve itibarımızı hedef alan haberlerin maksatlı ve kasıtlı olduğu aşikardır, yerli ve milli duruşumuz tüm saldırılara rağmen devam edecektir. Dezenformasyon içeren her bilgi ile hukuki olarak mücadele edeceğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla"

Ne olmuştu?

Gazete Duvar yazarı Bahadır Özgür’ün yazısına göre, Tayfun Demirören’in Berlin’de 2014’te kurduğu Mikare Real Estate’in, 2020’de aldığı 240 milyon Euro krediyi ödemediği için gayrimenkul şirketi hakkında iflas kararı verildi. 

TIKLAYIN: Almanya ve Türkiye arasındaki büyük fark: Demirören’e iflas kararı