Borsada tarihi zirve! BIST 100 endeksi 10 bin puanı zorladı!

Borsada tarihi zirve! BIST 100 endeksi 10 bin puanı zorladı!
Borsa İstanbul BİST 100 endeksi 9.956 puana ulaşarak tarihi zirvesini gördü. Analistler hafta içinde yurtta para ve banka istatistiklerinin, dışarıda ise ABD verilerinin takip edileceğini belirtti.

BIST 100 endeksi, 9.956 puana ulaşarak tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Analistler, iç piyasada haftalık para ve banka istatistiklerinin yanı sıra ABD'de kişisel tüketim harcamaları ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini vurguladı.

Karışık bir seyir izlendiğini analistler ifade etti

Küresel pay piyasalarında ise, ABD'de açıklanan verilerin, enflasyonla mücadelede beklenenden daha uzun bir süre gerektirebileceğine işaret etmesiyle karışık bir seyir izlendiğini analistler ifade etti.

Yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri ile ABD'de kişisel tüketim harcamaları ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verileri yer alıyor. Uzmanlar, BIST 100 endeksinde teknik açıdan 10.000-10.100 seviyelerinin direnç, 9.700 ve 9.600 puanın ise destek konumunda olduğunu belirtiyorlar. Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'de geçen hafta açıklanan verilerden alınan sinyallerin ülkede enflasyonla mücadelenin beklenenden uzun sürebileceğine işaret etmesiyle karışık bir seyir izlendiğini ifade etti.