‘Demirtaş'ın İmralı'yla görüşme talebini HDP reddetti’

‘Demirtaş'ın İmralı'yla görüşme talebini HDP reddetti’
Edirne Cezaevi'nde 6 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İmralı'da hükümlü bulunan Abdullah Öcalan ile SEGBİS aracılığıyla görüşme talebinde bulunmak için HDP Genel Merkezi'nden izin...

Edirne Cezaevi'nde 6 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İmralı'da hükümlü bulunan Abdullah Öcalan ile SEGBİS aracılığıyla görüşme talebinde bulunmak için HDP Genel Merkezi'nden izin istediği öğrenildi. Ancak HDP yönetiminin, buna olumlu yanıt vermediği iddia edildi.

DW Türkçe'nin haberine göre; Demirtaş'ın HDP'ye ilettiği mesajda, bu kapsamda bakanlıktan Abdullah Öcalan üzerindeki "tecridin kaldırılması" ve ailesiyle de görüşmesine izin verilmesini de isteyeceğini bildirdiği ifade edildi.

Ancak habere göre, HDP yönetimi bu talebe olumlu karşılık vermedi. Bir süre sonra da Sancar ve Buldan'ın Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'na başvurması adımı geldi.

HDP yetkilileri ise DW Türkçe'nin sorusu üzerine Demirtaş'tan kendilerine böyle bir talep gelmediğini söyledi. Ancak kaynaklar, bu talebin gittiğini ifade ediyor.