Demirtaş’tan destek

Demirtaş’tan destek
Başak Demirtaş, Edirne Cezaevi’nde tutulan eşi Selahattin Demirtaş ile yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Adnan Selçuk Mızraklı, İran’da Mahsa Amini’nin öldürülmesi sonrası başlatılan direnişe destek...

Başak Demirtaş, Edirne Cezaevi’nde tutulan eşi Selahattin Demirtaş ile yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Adnan Selçuk Mızraklı, İran’da Mahsa Amini’nin öldürülmesi sonrası başlatılan direnişe destek için saçlarını kazıttıklarını açıkladı.
Demirtaş yazdığı mektupta da özetle şunları söyledi:

DEMİRTAŞ: DİRENENLERE BİN SELAM
“Saçını teli göründü diye İran ahlak polisi tarafından katledilen Mahsa Amini’nin acısını yüreğimizin en derininde hissediyoruz. Baskı ve zulme karşı direnmek sadece kadınların sorumluluğu değildir. Kadınların cesurca öncülük yaptığı eşitlik ve özgürlük mücadelesine destek vermek ve İran’da özgürlük için direnen halkın yanında olduğumuzu belirtmek için hücre arkadaşım Dr. Selçuk Mızraklı’yla beraber bugün saçımızı kazıttık. Bütün zulüm, zorbalık düzenleri halkın direnişi karşısında er geç yıkılacaktır. Direnenlere bin selam olsun.”